Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

04-08-2014 България с 22-ма атлети на Евро 2014 в Цюрих

България с 22-ма атлети на Евро 2014 в Цюрих

04-08-2014 Тема спорт

България ще бъде представена от 22-ма атлети на Европейското първенство по лека атлетика за мъже и жени в Цюрих (12-17 август). В последния момент нормативи за Евро 2014 покриха в Крагуевац Андриана Бънова (троен скок) и Тихомир ??ванов (скок на височина). Така в състава на България за Цюрих попадат 12 жени и 10 мъже. ??вет Лалова ще защитава титлата си на 100 м от предния ??ампонат на Стария континент в Хелзинки 2012. Тя ще стартира също така на 200 м и щафетата 4 х 100 м. С най-много участници ще сме в тройния скок при мъжете – трима. На ръководно ниво България ще бъде представена в Цюрих от президента на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов. Той ще бъде Жури Д’Апел на европейския ??ампионат.

„??маме реални ??ансове, както за медали така и за финали, коментира Добромир Карамаринов, президент на БФЛА. - Виждам мотивация в на??ите атлети и съм сигурен, че ще си реализират възможностите си в Цюрих. Надявам се да има и българин в отбора на Европа за континенталната купа през септември в Мараке??”.

При спечелване на някой от националите ни на златен или сребърен медал то той автоматично ще попадне в отбора на Европа за Континенталната купа в Мараке?? през септември. По регламен в състава на Стария Континент за Континенталната купа влизат първите двама във всяка дисциплина от Европейското в Цюрих. Селекционер на мъжкия тим на Европа за Мараке?? е президента на БФЛА и член на Съвета на Европейската атлетика Добромир Карамаринов. Отборите които ще се състезават на Континенталната купа са: Европа, Африка, Южна Америка, Северна Америка, Азия, и Австралия и Океания.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар