Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Бултрасите: Искаме си Колежа

Бултрасите: Искаме си Колежа

11-11-2019 Тема спорт

Част от феновете на Ботев се вдигнаха на протест заради строежа на стадион „Христо Ботев“. През седмица представители на фракции от публиката имаха среща с боса на клуба Георги Самуилов. На нея той ги е уведомил, че работата по съоръжението отново ще бъде спряна и ще се върви към разваляне на концесионния договор с общината. След това ще бъде направен опит за направата на ново дружество, като в него общината трябва да се включи със земята под стадиона, а бизнесменът да осигури средства за довършването му…
Факт е, че от пет години от „Христо Ботев“ стърчат железа, а свършеното е много далеч дори и от половина. На 28 август уж тържествено строежът бе рестартиран в присъствието на доста политици и управници, а сега пак е спрян. На бултрасите явно им писна да бъдат лъгани и вчера го показаха. Далеч преди уречения час – 11:00, стотици от тях се изсипаха пред съоръжението и подеха песни „Искаме си Колежа“. Не след дълго те блокираха и движението по булевард „Източен“, започнаха и скандирания „Мафия“. След като полицията ги предупреди, че трябва да освободят пътната артерия, множеството взе решение да се отправи към общината. Така жълто-черното шествие се отправи към сградата в центъра на града, като бе ескортирано от органите на реда. Всичко обаче бе мирно и кротко, не бяха регистрирани инциденти. В крайна сметка площад „Централен“ се превърна в жълто-черно море. А пред сградата на общината отново се разнасяха познатите скандирания „Искаме си Колежа“ и „Мафия“. Феновете уточниха, че вторите викове не са насочени към новоизбрания кмет Здравко Димитров, защото той е най-малко виновен за тази ситуация. Докато години наред собствениците на клуба бездействаха.
„През 2017-а тук празнувахме спечелената Купа на България. Взехме трофея след 36 години чакане. Да не стане така, че сега 36 години да чакаме и новия стадион“, разпалено обясняваше привърженик, а множеството отново ревна „Мафия“. „Хайде, Самуилов, колко обещания да чуем. Да не станем като Бургас – да имаме отбори, а те да не играят на стадиони в града си, а да ходят на майната си“, нареждаше друг запалянко.
Имаше ли обаче кой да ги чуе? Голяма част от протестиралите заеха места и по трибуните на базата за мача с Левски. Преди първия съдийски сигнал бе опънат огромен транспарант, на който пишеше: „Колежа чака. Часовникът тиктака“. Въпросът е кой и кога ще изгърми, както и ще има ли Ботев нов стадион, или „Христо Ботев“ ще продължи още дълги години да бъде строителна площадка, на която няма работници.