Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

12-03-2015 Ботев празнува 103-я си рожден ден

Ботев празнува 103-я си рожден ден

12-03-2015 Тема спорт

ПФК БОТЕВ Пловдив отбелязва днес, 12-март, 103-годи??нината от своето основаване. На тази дата през далечната 1912-та се ражда спортната организация, която един век по-късно вече е обединила хиляди съдби, белязала е и е възпитала в духа на спорта редица поколения пловдивчани. Ражда се Клубът, който в ролята си на футболен пионер в България е обречен завинаги да бъде различен и силно магнетичен.

“Благодарение на на??ите пред??ественици през годините "БОТЕВ" е изградил своята ценностна система, олицетворена с девиза "Красота, Вяра и Борба". За Ботевистите приоритет винаги е била и ще си остане естетиката в спорта. Красотата на терена и страстта по трибуните са отличителни черти на любимия ни Клуб, а гордия Ботевски дух, непоклатимата вяра и безусловната смелост са издигнали идеалите на "БОТЕВ" много над традиционните спортни отличия.

Във вените на "жълто-черния" Клуб винаги ще тече революционната кръв на неговия патрон - Христо Ботев, а на??ето задължение е да браним светлото име на поета и национален герой с общите си дела.

Настоящият момент е само един миг от историята на "БОТЕВ". ?? по типичния за харизмата на Клуба начин, годи??нината ни заварва в разгара на вълнуваща седмица, която ще има гарантирано емоционален завър??ек. От кой вид ще бъдат емоциите ще разберем само след няколко дни - в неделя, но едно е сигурно - огнището на "БОТЕВ" никога не ще угасне. Пламъците в него винаги са парещи и буйни. Такива и ще продължат да бъдат...

ЧЕСТ??Т РОЖДЕН ДЕН, БОТЕВ??СТ?? !”, се казва в поздравлението на официалния сайт на клуба.

Навръх рождения ден на Клуба, "жълто-черните" привърженици ще имат възможността да се срещнат с футболисти от миналото и настоящето на "БОТЕВ". От 18:30 до 20:00 часа във фен-магазина и кафето на базата в Коматево на разположение на запалянковците ще бъдат легендарните Динко Дерменджиев - Чико, Петър Зехтински и ??ван Занев, както и четирима от настоящия тим на "канарчетата" - Йордан Христов, Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар