Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

19-02-2015 Ботев и Локомотив с по 100 хиляди от общината

Ботев и Локомотив с по 100 хиляди от общината

19-02-2015 Тема спорт

Пловдивските футболни клубове Ботев и Локомотив ще бъдат подпомогнати от община Пловдив с по 100 хиляди лева, стана ясно на дне??ната сесия на общинския съвет. Това ще стане чрез закупуването на по 10 хиляди билета от всеки клуб, тъй като няма друг законов начин да се подпомогне професионален клуб. Очаквано, предложението не мина без пререкания и дебати.

Дани Каназирева предложи част от парите да бъдат заделени и за другите два пловдивски клуба Спартак и Марица. Оказа се, че на този етап това няма как да се случи, тъй като има неуредици относно собствеността на Марица, а за Спартак ще бъдат предвидени пари на по-късен етап.

Освен това Каназирева предложи да се заделят и 50 хиляди лева, с които да се купят билети от Кукления, Драматачния театър и Пловдивската опера и да бъдат раздадени на ученици. Предложението й бе отхвърлено с мотив, че има отделно перо за култура и не е редно да се взимат пари от спорта за такива билети.

Николай Радев от БСП предложи да бъдат предвидени 100 хиляди лева допълнително и за други спортове като волейбол и баскетбол. ?? това предложение бе отхвърлено с мотив, че така или иначе, общината финансира подобни клубове.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар