Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Ботев Пд ще играе с Майнц през лятото

Ботев Пд ще играе с Майнц през лятото

16-10-2013 Румен НЕДЕЛЕВ

Канарчетата обявяват днес кога започва и завър??ва изграждането на стадиона по новия проект

Румен НЕДЕЛЕВ

Ботев Пловдив ще изиграе приятелски мач с Майнц 05 през лятото. За това са се разбрали устно ръководствата на двата клуба. Канарчетата, които продадоха на германците звездата си Тодор Неделев, са им предложили да изиграят мач помежду си. По този начин двата клуба щели да ознаменуват успе??ния трансфер, а и да обсъдят как да си сътрудничат в бъдеще. ??деята на жълто-черните била проверката да се проведе още през зимата. Немците обаче уведомили ??ефовете на Ботев, че програмата за зимната им подготовка и контролните срещи е изготвена още преди два месеца и е невъзможно да я променят. За това предложили мачът да е през лятото, когато Тодор Неделев ще се е присъединил към тях.
Шефовете на Ботев пък се събраха вчера на среща. Темата на разговор бе новият проект за изграждането на „Колежа“.
Днес пловдивчани ще обявят кога точно започват и завър??ват строителните дейности. На този етап само бе съборена една от трибуните. Първоначално идеята бе новият стадион да е втора категория, но след новия проект той ще е четвърта.
Пови??аването на категорията изисква допълнителни 3 238 000 лева. Първоначалният ангажимент на Ботев бе??е да вложи в реконструкцията и модернизацията на старата база 14 450 000 лева само през първите пет години. Така проектът за новия "Христо Ботев" ще струва близо 18 милиона. Капацитетът на стадиона, който клубът получи на концесия за 35 години, пък ще бъде за 18 000 зрители.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар