Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

14-12-2017 Боримиров вече получи  конкретно предложение

Боримиров вече получи конкретно предложение

14-12-2017 Тема спорт

Шефовете на Левски готови да правят конкурс за ??еф на ??колата и кастинг за треньори

Даниел Боримиров вече е получил конкретно предложение при какви финансови и други условия да остане на „Герена“ като ??еф на детско-юно??еската ??кола. Шефовете на Левски са очаквали Борето да бъде готов с отговора, но той е казал, че би желал клубът да зави??и с 30 процента предложеното му месечно възнаграждение. ??нтересното е, че самият Боримиров е един от основните акционери в Левски и същевременно е член на Управителния съвет. Той все още не е представил черно на бяло и какви са изискванията му към Спас Русев относно инвестиции в ??колата, и като база, и като инфраструктура. Ясно е само, че от новия сезон ??колата ще има нов доставчик на спортна екипировка, различен от досега??ния и различен от този, който ще облича представителният тим на сините от лятото.
Боримиров утре в Русе срещу Дунав за последно ще е в ролята на спортен директор на Левски, след което постът ще бъде официално закрит, а Асен Букарев ще изпълнява неговите функции, но с променено име на длъжността. В следващите дни ще стане ясно дали Борето и Спас Русев ще намерят общ език и ще продължат съвместна работа. Ако не се стигне до стискане на ръцете, от „Герена“ ще потърсят други варианти за ??еф на ДЮШ, като това ще мине през прозрачен конкурс.
В Левски смятат да обявят и кастинг за треньори в ??колата. Намерението е продиктувано от ситуацията, при която настоящите специалисти от академията са декларирали, че ще напуснат работата си, ако Даниел Боримиров не остане техен ??еф. От „Герена“ не смятат да спират никого и разчитат, че бързо ще попълнят бройка с други специалисти в областта на детско-юно??еския футбол.


Роси не е дал нито
едно име за селекция

Делио Роси все още не е дал нито едно име на футболист, който сините ??ефове да се опитат да привлекат през зимната пауза. Опитите на ръководството да промени стратегията на италианеца удрят на камък. Той държи да зададе параметрите на търсени от него играчи, както и постове, а след това да прецени кой от предложените му варианти би бил удачен. На „Герена“ имат напредък по някои сделки, по други удрят на камък, и то при положение че могат да си позволят да предложат сериозни заплати. Освен това клубът вече има поизчистено реноме на коректен платец на месечните възнаграждения на футболистите. А само до преди месеци много от търсените играчи в Европа отказваха да идват в Левски заради опасността да не си получават редовно заплатите. За зимната селекция Спас Русев разчита много на съдействието на Лъчезар Танев. ??менно от този агент дойде предложението за назначаването на Делио Роси за стар??и треньор на сините. Танев е наясно и какъв профил играчи харесва италианският треньор.
Стана ясно, че Делио Роси държи да остави на първо време един от двамата леви крайни защитници до края на сезона. Най-вероятно това ще е ??ван Горанов. При това положение Мики Орачев отново ще бъде даден под наем през пролетта. Нов ляв бек е приоритет за зимната селекция на Левски, но Делио Роси не иска да остава само с една опция на този пост и ще задържи Горанов като резерва.
Междувременно „Дарик“ съобщи, че ръководството на Левски смята да продължи да залага на Делио Роси независимо от изхода на утре??ния четвъртфинал за купата срещу Дунав. Мачът е в Русе от 16:30 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.