Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

07-08-2019 Бойко Борисов на среща с Арда за стадиона

Бойко Борисов на среща с Арда за стадиона

07-08-2019 Тема спорт

Проектът предвижда изграждане на осветление, козирка и табло

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна вчера в София с президента на Арда Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и вратаря на отбора Иван Караджов.
Ръководството на новака в елита е представило пред премиера проекта за подобрения на стадион "Арена Арда" в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може клубът да играе домакински мачове в efbet Лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура.
По време на срещата бе подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.
За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за Арда, ръководството на клуба е поело ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта.
Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от елита, като разходите ще се оптимизират максимално.
Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването му през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева.
Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са трибуните, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса.