Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Боби: Не отговарям за резултатите на националния

Боби: Не отговарям за резултатите на националния

08-07-2019 24 часа

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде интервю за „24 часа”, в което говори накратко за актуалната ситуация около националния отбор. Акцентът падна върху представянето ни на мондиала в САЩ преди 25 години.
На въпрос защо не дава често интервюта, Боби отговори: „Аз съм президент и трябва да си върша работата. Не съм обиден, макар че имам поводи за това. Давам интервюта, когато има повод. Защо е паднал националният отбор е работа на треньорския щаб, а не на президента на футболния съюз”.
А на въпрос: „Виждате ли перспективи в този национален отбор, воден от Балъков?”, Боби отговори: „Искам да благодаря на Краси Балъков, че се съгласи да поеме националния отбор в този труден момент. Много беше кратък периодът, в който трябваше да намерим треньор, както и после той да се съгласи. Освен това много играчи излязоха от строя, особено Бодуров. С него нямаше да стават такива неща отзад”, каза Михайлов.
„Със сигурност се радвам, че преди 25 години нямаше интернет, защото някои от играчите ни можеше да си тръгнат след 0:3 от Нигерия. И в момента това действа негативно на футболистите. Инерцията от САЩ ’94 не се запази, защото е въпрос на поколения. Не е само работа на ръководства, на клубове, на треньори... Има и лична амбиция - да искаш да печелиш титли и победи с клубния си отбор, с националния. Инерцията може би беше загубена по някое време, като сега се опитваме да увеличим основата на пирамидата. За съжаление не постигаме резултат. Но поколенията се раждат. След 1994 г. имаше едно много яко поколение - то се класира на европейското през 2004 г. Аз тогава бях първи вицепрезидент и отговарях за националния отбор. Така че някой, като казва, че не съм класирал националния отбор на голямо първенство - класирал съм (смее се). Голямо значение има и как се тренира в клубовете, защото нашите играчи според мен не са достатъчно добре подготвени физически, което е напълно недопустимо. Очевидно момчетата искат, но им тежи националната фланелка. Критиките например. Явно са по-нежни души. Нас са ни критикували много повече, при положение че имахме успехи”, допълни Михайлов.