Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

15-11-2013 Берое: Отсъжданията срещу нас стават тенденция

Берое: Отсъжданията срещу нас стават тенденция

15-11-2013 Тема спорт

Както бе обявено Берое внесе жалба до Съдийската комисия на БФС във връзка с ре??енията на рефера Александър Костадинов в първата среща от осминафиналите на Купата на България в Разград срещу Лудогорец.

От Берое предложиха видеоматериал прикрепен към жалбата, описанието на ситуациите, както и напомниха че в последните 3 месеца отборът е ощетяван многократно от съдиите.

Ето какво пи??е в официалното съобщение на Берое:

Запазихме, доколкото това е възможно, мълчание относно тези отсъждания, но не можем да приемем това да се превръща тенденция в ре??ителната фаза на първенството и турнира за Купата на България.

- Пресилено нару??ение на Георги Андонов от Берое в 7-та минута, което спира опасна атака на на??ия тим.

- Съвсем тенденциозен опит да бъде отменен абсолютно редовен гол на Берое в 22-та минута. Липсва и всякаква реакция у съдиите при преминаването на гол линията от топката с целия й обем.

- Показване на жълт картон на на??ия капитан в следващия момент. Напомняме, че единствено капитанът на отбора има право да поиска обяснение на ситуацията, а този картон го вади от реван??а.

- Неотсъдено явно нару??ения срещу Георги Андонов в 30-та минута на мача, което дори би могло да бъде маркирано и с жълт картон. Подобни интервенции бяха моментално маркирани от рефера, когато бяха от другата страна. Това е едно малко доказателство за тенденциозността, с която бе ръководена срещата.

- ??зравнителното попадение на съперника бе отбелязано в 4-та минута от добавеното време на първото полувреме. Преди това реферът бе вдигнал двуминутно продължение. Напомняме, че допълнителното време на първата част не може да бъде удължавано. А в случая това бе направено съвсем тенденциозно. Съдията Александър Костадинов има??е няколко подходящи възможности за прекратяване на първата част точно според обявеното добавено време, но не го стори.

- Спестен директен червен картон за изключително грубо нару??ение на Козмин Моци от Лудогорец в 53-та минута на двубоя. На повторенията от телевизионното излъчване и на снимковия материал, който също прилагаме се вижда много ясно, че играчът не играе за топката, а с високо вдигнат крак и бутони напред цели грубо нару??ение с изключително опасни последици за на??ия футболист, който и принудително бе заменен. Държим да отбележим и последвалата невъздържаната реакция на футболистите на Лудогорец. За този момент изрично настояваме и искаме футболистът на Лудогорец Козмин Моци да бъде наказан сурово по приложения видеозапис, както и Светослав Дяков, който нанася удар с ръка при спряна игра върху падналия Георги Андонов.

- Пресилен директен червен картон на Пламен Крумов от Берое в 53-та минута. Считаме, че тук реферът абсолютно тенденциозно ощети на??ия тим и го остави с човек по-малко не само в оставащото до края на срещата време, но и повлиява на срещата реван??. Настояваме директният червен картон на Пламен Крумов да бъде отменен и той да има възможност да играе в ответната среща. Считаме, че нару??ението по никакъв начин не заслужава подобно наказание, тъй като ситуацията бе симулативно преиграна от играча на Лудогорец.

- Спестен картон на Георги Терезиев от Лудогорец за удар без топка срещу Елио Мартинс в 80-та минута.

- Спестен поне втори жълт картон за удар с лакът на Козмин Моци от Лудогорец в 82-та минута. Напомняме, че въпросният футболист не бе справедливо изгонен по-рано. Тук Александър Костадинов дори не маркира нару??ението.

Всички тези гре??ки и още редица отсъдени неправомерно нару??ения, недадени картони и двоен ар??ин ни принудиха да стигнем до официално подаване на жалба срещу съдийството на Александър Костадинов. Напомняме, че през сезона Берое бе многократно ощетяван.

Отчитаме, че отсъжданията срещу Берое стават тенденция. На??ият тим отдавна не търси причините за една или друга загуба във вън??ни фактори, а в себе си. ?? въпреки това, и заради на??ата вярна публика, и заради труда на футболистите не можем и няма да приемем за нормално да бъдем ощетявани, а никой да не обръща никакво внимание на тези факти, само защото, типично по български, когато някой се опитва да бъде коректен и да не критикува съдиите, то значи, че трябва да е съгласен с ощетяването. Питаме се до кога правото ще е не на страната на този, който действа коректно, а на този, който „вика най-силно“. Вчера ръководители на осем клуба се разбраха да не нападат съдиите преди мачовете. След мача с Лудогорец обаче отново чухме поучения и намеци от определени хора как трябва да свирят съдиите срещу Берое. Знаем, че на много хора не се харесва, че Берое не се примирява и се бори за всяка топка, но това е на??ият дух, който е задържал този отбор през вековете.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар