Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Бавят присъдата на Тайсън Фюри

Бавят присъдата на Тайсън Фюри

02-10-2016 Тема спорт

WBA и WBO чакат още подробности за кокаиновата проба на ??ампиона

Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) обявиха, че ще обсъдят възможността да отнемат поясите си за ??ампион в тежка категория от Тайсън Фюри. Британецът даде положителна проба за кокаин при внезапна проверка на 22 септември и още преди да бъде обявен резултатът, побърза да отмени мача си с Владимир Кличко.
„Нека изчакаме позицията на Британския боксов борд относно допинг теста. Засега няма да предприемаме действия, тъй като не разполагаме с цялата медицинска информация. Ние разполагаме само с информацията от Доброволната антидопингова асоциация, че Тайсън Фюри е дал положителна допинг проба“, заяви президентът на WBO Пако Валкарсел.
От WBA пък обявиха, че комитетът на ??ампионите към асоциацията ще разгледа случая с Фюри, но първо трябва да се изчака дали боксьорът ще се възползва от правото си да бъде отворена Б пробата. От Доброволната асоциация пък обявиха, че няма да предоставят резултатите от допинг пробата публично.
??здънката е втора за Фюри, след като в негова проба от 2015 г. бяха намерени следи от нандролон. Наказание обаче му бе наложено едва тази година, а впоследствие то бе вдигнато, за да може да се проведе реван??ът с Владимир Кличко. След положителната проба обаче Фюри би трябвало да загуби поне пояса на WBO, тъй като организацията му даде срок от 10 дни да докаже, че отлагането на реван??а с Кличко наистина е по медицински причини.