Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой А група остава без Локо София

А група остава без Локо София

19-05-2012 Росен АНГЕЛОВ

Локомотив София приключва с участието си в А група, разбра „Тема Спорт“ от два независими един от друг източника. Въпреки, че почти сигурно ще се спасят от изпадане, на 90 процента железничарите ще се простят с елитния си статут. Причината е, че клуба няма да получи професионален лиценз за новия сезон. Това означава, че от есента червено-черните ще се състезават във В група. Заради купищата дългове – към НАП, играчи и агенти, натрупани в последните години, може да се стигне до там, че след отказа на лиценз, настоящият Локомотив София да обяви фалит и нов да започне от А Областна група.
Освен червено-черните, още два или три клуба от А група ще се простят с лиценза си. Причината – предстоящото намаляване на елитната ни дивизия от 16 на 12 тима. Това се очаква да бъде обявено твърдо на предстоящия в понеделник ??зпълком, който ще утвърди промяната на броя на отборите в елита.
Редуцирането на тимовете обаче може да стане само по естествен път – липса на лиценз. Тоест освен изпадащите три тима – Светкавица, Калиакра и за сега Видима, нови четири изпадащи няма как да има, тъй като Наредбата за провеждането на първенствата и турнирите не може да се променя със задна дата. Ако това стане засегнатите клубове могат да съдят централата, тъй като това, че ще изпадат няма да е опоменато преди началото на сезона, а с края му.
При това положение намаляването на отборите ще стане с отнемане на техните лицензи.
В същото време стана ясно, че БФС вече е потърсил помощ от УЕФА по въпроса с редуцирането на елита. Президентът Борислав Михайлов е изпратил писмо до ??ефа на турнирите в европейската централа Джорджо Маркети, за да се допита за формата на новата А група с 12 отбора. Тоест дали тимовете да играят три пъти по между си – 33 кръга или 4 пъти – 44 кръга.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар