Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Апатията на Делио Роси убива Левски

Апатията на Делио Роси убива Левски

05-01-2018 Topsport.bg

Започваме директно, без заобикалки. Никой няма??е да критикува Делио Роси, ако италианецът бе демонстрирал поне за миг, че се интересува от възраждането на Левски. Откакто е на "Герена", държанието му е, меко казано, странно. ?? ако в началото за оправдание може??е да му служи времето за аклиматизация, какво да кажем за случващото се към дне??на дата!?
В момента "Пророка от Римини" е в сладка отпуска и сяка?? грам не се вълнува от "сините". Ни вест, ни кост от странния италианец.
?? докато не отговаря с дни на мейлите с набелязани играчи, конкуренцията не спи и вече е подсилена. Да, говорим за ЦСКА. Съперникът, срещу който сините ще мерят сили цели пет пъти през пролетта и от който до голяма степен ще зависи съдбата на левскарите в този им вид.
Та дори и Септември на Ники Митов вече е в окомплектован състав!
Странно е. Макар и да си наемник в чужда държава, трябва да демонстрира?? сърце и характер. Този Роси е доста по-различен от онзи Делио, който познавахме в Калчото. Докато в ??талия приема??е всичко на живот и смърт, в Левски май му е все едно. Победа, равен или загуба се приема равноду??но, а реална стратегия за бъдещето така и не е изготвена.
В момента никой не знае по какъв път е поел този Левски. Роси няма поглед върху ??колата, липсва план за поне 2 години напред, а комуникацията му с играчите е сведена до минимум. Ако щете дори, не демонстрира и уважение към държавата ни, отказвайки да научи поне една думичка на български.
Носителят на Купата на ??талия действа странно и на трансферния пазар. Той само задава параметри! Е, с тези изисквания няма да се стигне далеч. Резултат на тандема треньор - ръководство вече са двете "суперзвезди" Антони Белмонт и Жерсон Кабрал. Футболисти, които с оглед показаното през есента не са с нищо повече от ??во Найденов или Стаси ??ванов например. Връщането на Аймен Белаид също буди недоумение. Ясно е, че и този трансфер му е спуснат "отгоре". Едва ли италианецът се е прехласнал по левия крак на Белаид. Ако бе??е такъв майстор, Аймен със сигурност няма??е да се провали тотално в нискоразредния Родъръм.
Като за капак Делио Роси избра сините да прекарат зимната си подготовка в Малта. Островът на рицарите е прекрасна дестинация, но не и за професионални футболисти. Според първоначалните информации съперниците там ще бъдат повече от скромни. Спаринги, които едва ли ще помогнат за израстването на отбора. Далеч по-удачни бяха традиционните варианти Кипър или Турция. Да се надяваме, че изборът на Роси не е съпроводен от факта, че ??талия е на един хвърлей разстояние и по този начин ще продължи негласно своята "отпуска" при любимото семейство.
Проблемът е, че нищо не се променя. А това е най-ло??ото. Бавно, но славно надеждите към Пророка се изпаряват. Вината за това е изцяло негова. Апатията му убива и обижда. Всичко това пък рефлектира върху представителния тим, което не води до нищо хубаво.
Време е за нов подход, г-н Роси. Доверието към вас е голямо, но не и неизчерпаемо.