Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой Андрей Желязков: Лудогорец пак трябва да бъде воден от българин

Андрей Желязков: Лудогорец пак трябва да бъде воден от българин

02-06-2015 ??во БЪРЗАКОВ

Ре??ението за Дерменджиев бе очаквано, не изненада никого, каза специалистът

Бив??ият спортно-технически директор на Левски и скаут на Лудогорец, макар и за няколко дни, Андрей Желязков смята, че ??ампионите трябва да продължат да залагат на български специалист. В момента треньорският пост в Разград е овакантен, след като Дерменджиев бе освободен. Очаква се начело на тима да застане испанец.
„Треньорската смяна бе очаквана. Не изненада никого. Отдавна бе ясно, че ще последва такава. В последните месеци Лудогорец отстъпи в игрово отно??ение. Тимът бе сигурен, че ще е ??ампион, и не показва??е пълните си възможности. Най-доброто при Дерменджиев бе в Шампионската лига. Може би липсата на конкуренция у нас доведе до спада. В крайна сметка те това го знаеха. Но трябва да отбележим, че и първенството ни е доста слабо на фона на преди??ните. Няма??е никаква конкуренция за първото място“, обясни пред „Тема Спорт“ Жужо и продължи:
„Виждате, че и двата ни отбора, Левски и Лудогорец, участвали в групите на Шампионската лига, ги вкара българин. Така че може би и сега разградчани трябва да се обърнат към на?? специалист. ??ма достатъчно качествени треньори, не бива сами да се отписваме. Нужно е просто да им се даде ??анс. Прекрасен пример е Никола Спасов. Видяхте какво направи с Черно море, свър??и страхотна работа. Трябва да залагаме повече на българското във всеки аспект“.
Желязков добави, че последните чуждестранни треньори не са успели да се докажат и начело на български тимове.
„Не искам да се ангажирам с прогноза дали, ако начело на Лудогорец застане чужденец, ще успее. Може да стане, може и да не стане. Факт е обаче, че до момента всички българи там успяха – Стойчо Стоев, ??вайло Петев преди това. Няма нищо ло??о да се вземе ново изненадващо ре??ение и да бъде назначен на?? треньор. Видяхте, че в последните години повечето чужденци се провалиха. След това например Йоканович обаче вкара отбора си във Вис??ата лига на Англия“, завър??и специалистът.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар