Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

26-09-2016 Александър Димитров:  Ако аз съм проблемът, съм готов да си тръгна

Александър Димитров: Ако аз съм проблемът, съм готов да си тръгна

26-09-2016 Тема спорт


Треньорът на Берое Александър Димитров заяви след загубата от ЦСКА, че чувства подкрепата на ръководството на клуба. Специалистът посочи, че за него няма проблем да освободи поста, ако той е причината футболистите да не играят добре.
„??махме съвсем друг план за водене на мача. Дузпата, която бе??е отсъдена, ги промени. Все още личи психическата неустойчивост в на??ите играчи. Ние излизаме три пъти срещу вратаря и не успяхме да вкараме. В последните три-четири мача нямаме такива положения, каквито имахме срещу ЦСКА. Сега ги създадохме, но загубихме с 0:4. В момента сме длъжници на феновете. Това е така, защото има спад в на??ата игра. Аз помолих за търпение. Още в първия ден казах, че ще губим и трябва време, за да може да се сглоби този отбор. Виждате, че има нови футболисти. Охене го смених, защото сам поиска - не е готов да издържи цял мач. Някои от на??ите играчи не си знаят имената, поне не всички. Говоря за Манга, Охене, Маркитос. Не искам да се оправдавам, казвам факти. Длъжници сме на феновете. ??зграждаме нов стил на игра, нов отбор. ??ма и хора от стария тим. Докато не се сглобят нещата, няма как да няма психологически срив в отбра. Въпреки, че ние започнахме добре първенството. Тези победи трябва??е да доведат до по-голяма увереност. А виждаме, че не само, че нямаме такава, а нямаме самочувствие и да обърнем мача. Не искам да коментирам дузпата, но съм тъжен, че се случват такива неща. Чувствам подкрепата на ръководството. Не съм аз единственият, към който ръководството е проявило търпение и е показало своята стабилност и здрав разум. ?? треньори преди мен са имали трудни периоди. Това, че ръководството е заставало зад тях е довело и до успехите, които са постигнали. Пожелах през седмицата среща с част от феновете, имах такава. Разговарях с тях, обясних им положението. Част от тях споделиха неща. Казваха „ОК, но трябва да променим поведението по време на мач“. Напълно съм съгласен с тях. Нормално е да има и фенове, които са против мен. Няма никакъв проблем. Ако някой гарантира, че от другия мач футболистите ще са много силни и ще побеждават във всеки двубой, че ще се напълни стадиона в Стара Загора - аз нямам проблем да си тръгна. Ако аз съм проблемът? Не е това... Но съм сигурен, че няма да стане. Факт е, че след на??и победи и на дербито Берое - Верея не се напълни стадиона. Аз и моят екип наистина искаме да изградим много силен отбор. Съжалявам, че в момента не сме такъв, няма наченките от първите мачове. В един период на изграждане на нещо винаги има сътресения. Тук едни истински фенове винаги биха застанали зад отбора - с такива каквито имах среща“, каза Димитров.