Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

в днешния брой

"Негодниците" отвръщат на удара

17-11-2017 Тема спорт

Организацията изиска документацията около лиценза на волейбола, съмнява се във фал??ификации

Групата на „Негодниците”, както е известна организацията „Фенове за българския волейбол”, изрази съмнения в манипулиране на общественото мнение и прикриване на истината от страна както на федерацията по волейбол, така и от министерството на спорта. Поводът стана официалното становище на ведомството във връзка с изтеклия лиценз на БФВ. Според твърденията на „Негодниците” волейболната федерация е единствената, чието подновяване на лиценза се е забавило с 6 месеца, въпреки че законовият срок за подаване на документи и тяхната обработка е много по-малък. Оттам публикуваха документи на сайта си, в които се вижда, че действително няма нито една друга централа с изтекъл през юни лиценз, който да не е подновен до момента.
„Похвални са усилията на спортния министър да поеме цялата отговорност за случващото се, дори с риск да бъде обвинен в неизпълнение на задълженията си! Все пак между него и БФВ има здрави връзки и традиции, които оправдават подобни саможертви. Тъй като напълно очаквахме именно това развитие на събитията, направихме един анализ на дейността на министерството по подновяване на лицензите за 2017 г. Основните факти, които имат значение за нас, са следните: В срока, когато лицензът на БФВ вече е изтекъл и въпреки че документите им са подадени съвсем навреме, както твърдят и двете страни, ММС е предпочело да издаде ПРЕДСРОЧНО лицензи на федерациите по сумо и по хокей на трева. Навреме са подновени пък лицензите на федерациите по петанк и още множество "??ироко популярни" спортове. ??ма ли някой, който вярва, че ММС е предпочело да се занимава с все още неизтеклите лицензи на тези фундаментални за развитието на спорта федерации, за сметка на изтеклия към същия момент лиценз на федерацията, която организира Световно първенство догодина? Без по никакъв начин да омаловажаваме който и да било спорт, твърдим, че ре??ението е меко казано – странно”, се казва в част от материала.
„Негодниците” са изискали пълната документация от министерството, като крайният срок да им бъде предоставена е 24 ноември. Те твърдят, че очакват манипулации на документите, като дори запла??ват, че ако такава бъде установена, ще сезират прокуратурата.