Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

 Веселин Великов:   Чух за бойкот, но  не искам да вярвам

Веселин Великов: Чух за бойкот, но не искам да вярвам

20-10-2017 Тема спорт


Вече бив??ият треньор на Дунав Веселин Великов даде интервю пред русенския вестник „Утро“. Предлагаме ви част от него.

Г-н Великов, доколко е тежка раздялата ви с клуба?
- Не сме деца, за да хленчим, но всяка раздяла минава през сърцето. Раздялата не е комфорт. Зависи каква е. Някои хора ще се убедят много скоро, че никак няма да бъде леко напред. Аз минах през този път и знам колко трънлив може да бъде той.
Какво се обърка, че отборът е с различно лице този сезон?
- Нека започнем от базата, която всъщност я няма. Елитен отбор не може да тренира на такива терени. Да вземем игрището на Русенския университет, което вече се ползва от толкова много отбори. То е ужасно твърдо. Аз като вървя, чувствам как краката ми се подбиват, а играчите трябва да бягат по него. Толкова е тежко, че дори с леки спортни обувки пак не става. Кажете ми как да мотивирам тези хора? Как да изисквам нещо от тях, след като виждам, че те се мъчат? Не съм сляп и си давам сметка, че формата на отбора е на едно 40-50 процента от реалните възможности. Това е истината. За да не си мислите, че се оправдавам - питайте футболистите на Вито??а и Пирин, които тренираха преди мача си с нас на този терен, какво ще ви кажат. Дори като бях в Любимец, което, откъдето и да го погледне??, е едно село, терените бяха в пъти по-добри.
Като изключим темата с базите, защо играта на Дунав не се получава този сезон?
- Не мога да кажа, че играем толкова зле. Направихме някои нело??и мачове с много пропуски. Някои казаха след мача с Пирин, че сме трагедия, но благоевградчни взеха точка и на ЦСКА в София. Единственият мач, в който играхме наистина безнадеждно слабо, бе??е този срещу Славия.
Може ли да се каже, че селекцията не мина по план?
- Аз настоявах твърдо за двама футболисти - Андреас Васев и Митко Георгиев. Всички останали - Конов, Станоев, Попадийн и Петров, не бяха мой избор. ??наче разговарях лично и с тях. ??сках да привлечем Атанас Зехиров и Венци Василев от Берое, както и Са??о Александров от Левски, но те избраха други отбори. Много исках да задържим ??скандар Джалилов, но ме уведомиха, че имал големи финансови претенции. ?? Наско Атанасов трябва??е да направи поне още един сезон при нас. За мен най-голямата загуба бе??е на Самир Аясс, който няма??е как да задържим. Той бе??е креативен играч, може??е да измисли нещо интересно и нестандартно по всяко време.
Чуват се слухове, че е имало бойкот на част от играчите...
- Наистина не вярвам в това. ?? аз го чувам, но не искам да вярвам в това и да давам ухо.
Да уточним нещо за финал - подавали ли сте си оставка?
- В истинския смисъл на думата, черно на бяло, не. Просто бях казал на ръководството, че ако те смятат, че аз съм виновен, тогава съм готов да поема отговорността. Тези думи явно са били считани като фактическо подаване на оставката.
??мате ли да оправяте нещо с ръководството?
- Не, всичко е издължено до стотинка. В това отно??ение никога не е имало проблеми.