Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Хубчев: Някои повече няма да бъдат викани

Хубчев: Някои повече няма да бъдат викани

05-09-2017 Тема спорт

Петър Хубчев направи любопитни изказвания след загубата от Холандия както на стадиона в Амстердам, така и при завръщането на националите в София. Селекционерът бе открит, но често говоре??е и с недомлъвки. Явно иска??е да каже нещо повече, но така и не го направи. Въпреки това Хубчев загатна за сериозни промени.

Г-н Хубчев, гледахте мача с Холандия от високо. Кое е нещото, което най-много не ви хареса?
- Много неща не ми харесаха. Но едно бе??е очевидно, ние не бяхме по-свежият отбор. Бяхме по-измореният. Не можахме да се сбием, както искахме. Физически отстъпвахме тотално на холандците. Най-лесното оправдание е, че сме станали рано, за да пътуваме за Амстердам, че хвърлихме много сили срещу Швеция. Аз веднага се сещам за още няколко. Но има и нещо друго, което се видя от трибуните, и то доста добре, че има момчета, които си мислят, че са национали по право, без да дават всичко от себе си. ?? футболисти, които въпреки умората се опитаха да минат тази граница и да дадат всичко от себе си. Ще разговаряме с тях.

Ще търсим
по-големи причини

Направихте три промени по състава - Чорбаджийски бе??е наказан, но Миланов и Славчев останаха резерви, а после се появиха на местата на Цветков и Зехиров. Смятате ли, че сбъркахте с тези смени?
- Не обичам да споменавам конкретни имена, но има обективни причини, които ни накараха да го направим. След като сме загубили, значи наистина сме сбъркали. Ние съвсем ясно сме знаели какво искаме да направим.
Не излязохме ли прекалено предпазливо?
- ??звинявайте, но ви казах преди няколко дни… ??скам да коментирам сериозни неща в националния отбор. Не съм аз човекът, с когото може да си правите такива игрички.
Защо част от играчите приемат мястото си в отбора за даденост? Винаги сте казвали, че не искате да говорите с имена, но това са сериозни обвинения?
- Да, това наистина е сериозно. ?? то ще се почувства.
Разочарован ли сте от някой от твърдите титуляри до момента?
- Разочарован не, но знам какво могат и трябва да дават повече. Трябва да има по-голяма отговорност в този отбор. Това наистина е много сериозна тема. В това отно??ение можем много да подобрим нещата.
С годините ли се е формирал този проблем?
- Аз нямам право да говоря и никога не съм си позволявал да говоря за хората преди мен. Става дума за периода, откакто аз съм тук, от няколко месеца. То се вижда. Вече няколко мача изиграхме и виждам за какво става въпрос.
?? това не е първият мач, в който го забелязвате?
- Да.
Съжалявате ли, че гласувахте доверие на някои играчи?
- Не, а и не искам да изпадам в подробности пред вас, такива са ми принципите. ??ма и обективни причини, ще ви ги кажа. Георги Миланов прекъсна тренировката там, получи някаква болка или удар в коляното,

Славчев едва ди??а??е

стра??но изморен. Влизането му после показа, че наистина е така, тъй като той е имал проблеми в подготовката.
Колко ни обърка първият гол на холандците, който падна рано - в 7-ата минута?
- Аз направих подобен коментар с момчетата преди мача, че дори и 2:0 да стане за Холандия, отборът е направен от такива футболисти, че ние сме в състояние да се върнем по всяко време в мача. Така че не би трябвало това да е объркало нещо и да отписваме мача. Какво като са ни вкарали гол в 7-ата минута…
Видяхте ли все пак нещо позитивно от това, което бе??е с Швеция?
- Опита се целият отбор, но в по-малка степен, да спазва тактическа дисциплина. Мисля, че момчетата са убедени в това как трябва да изглежда този национален тим. До известна степен се опитаха да спазват нещата, но умората бе??е наистина голяма. Доста далеч стояхме един от друг. Холандците са много по-подготвени за такива индивидуални двубои.
Виждате ли израстване?
- В кой тим? В на??ия! Не бързайте. Сигурен съм, че ще има подобни коментари, но аз не бързам с такива оценки.
Футболистите ви похвалиха, като казаха, че с ва??ето идване отборът стои по-добре, знае какво трябва да прави на терена. Къде смятате, че може да израсне отборът в оставащите две квалификации, да е по-силен за следващите?
- ??скам да ви помоля да оставите тези подвеждащи въпроси. Не са за мен. Аз съм чувал много от тях. Така зададен въпросът, ме кара да се чувствам, че едва ли не съм най-големият треньор. ??ма много причини за това да загубим. Първата е в нас. Най-голямата е в мен, че съм направил така, че да не бъда там, където трябва. Кой какво е казал, нека всеки сам мисли за себе си и за националния отбор, по начин, по който подобава.

Малко ме
интересува кой
какво е казал

Повече позитиви или повече негативи извличаме от тази натоварена седмица?
- Тук съм съвсем честен - би трябвало позитивите да са повече. Негативите, които не са малко, ще ги кажа директно в очите на момчетата и ако може, да се учим от тях.
Колко трудно бе??е да гледате мача от високо, а не да сте долу на скамейката?
- Много по-трудно.
Без да назовавате имена, казахте, че има футболисти, от които не сте доволен. ??ма ли ??анс те да бъдат викани повече в националния отбор?
- Разбира се. Убеден съм в качествата на тези момчета. Откакто е на??ият екип, се подписвам и гарантирам, че по на??ите виждания взимаме най-добрите футболисти. Качествата ги имат, но това съвсем не е достатъчно. Трябва и малко сърце. Даже не малко, а много. Спортният хъс не го виждам в някои хора.
В мача с Франция ще сме без ??велин Попов и ??вайло Чочев, които ще са наказани. Какво да очакваме, след като се превръщаме в тези квалификации в домакински отбор? Какво ще преследваме?
- Ще искам добър и бояк колектив. Без да се пла??им от противника. Чули ли сте някой друг да ви каже, че ще преследва равен или загуба. Трябва да играем за победа. Не мога да си представя, че някой ще излезе и ще каже, че ще играем, за да загубим с по-малко голове. Дори и срещу Франция - за мен най-добрият отбор в момента в света.