Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Херо: Следващият сезон битката ще е по-жестока

Херо: Следващият сезон битката ще е по-жестока

07-05-2018 Тема спорт

Чувствам се щастлив в Лудогорец, не сме били толерирани от съдиите

Стар??и треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо даде об??ирно интервю пред Канал 3. „Тема Спорт“ ви предлага част от него.

Г-н Димитров, какъв бе??е изминалия сезон за вас и Лудогорец?
- Не мога да кажа, че бе??е лесен. ??махме сериозна конкуренция в лицето на ЦСКА и Левски. ?? двата отбора направиха добри селекции и бяха в битката за титлата почти до последно. Но на??ият отбор заслужено спечели.
??мате три титли – с Литекс, Левски и Лудогорец. Това ли бе най-трудно спечелената?
- Не, не смятам, че бе??е най-трудната.
Кога разбрахте, че докосвате титлата?
- Когато победихме ЦСКА в Разград (б.а. – 3:2). Това бе??е психологическата бариера. После бе??е лесно.
В неподходящ момент ли дойдоха мачовете с Милан?
- Да. Те бяха в много по-добро оптимално състояние. Ние тогава започвахме подготовката си. Ние имахме превъзходство в статистиката срещу Милан, но дребните детайли ре??иха мачовете. А те имат и по-голям опит, класа и самочувствие.
Чувствате ли се щастлив в Лудогорец?
- Разбира се, след като сме свър??или работата.
Колко нови футболисти искате да бъдат привлечени и наясно ли сте на какви позиции?
- ??ма хора, които се занимават със селекцията. До последно ще се опитаме да вземем точните и правилните хора, за да може да бъдем още по-силни. ??ска ми се селекцията да е приключила до първия ден на подготовката. Но това не винаги се получава.
Какво надграждане искате да направите в Лудогорец и каква ще е следващата ви основна цел?
- На??ата основна цел е да се борим за Шампионската лига, въпреки че сега, с този формат, влизането в групите е доста по-трудно. Направиха го, заради богатите отбори, а не заради тези от ??зточна Европа. Много важно е какъв ще е жребият. ??маме такава задача – да влезем в групите. Ако не успеем има групова фаза и на Лига Европа. Основната цел е да играем дълго в Европа.
Как приемахте нападките по ва?? адрес и на отбора, че титлата е капарирана, че на Лудогорец му помагат съдии и т.н.?
- С насме??ка. Познавам хората. Аз не съдя по това кой какво говори, а по делата. Зная как седят нещата. Тази тема е дълга и сигурно ще обидя или засегна някой, ако говоря.
Не един и два клуба поискаха оставки на Съдийската комисия, защо има??е толкова много гре??ки по отно??ение на съдийството?
- В много от срещите има??е преднамерени гре??ки. Лудогорец не е бил толериран от съдиите. Знам как са съдийствали на на??ите конкуренти, зная дали е имало ощетявания към тях или помощ.
По-спокойно ли се работи в Лудогорец, отколкото в грандовете, в Левски, в който сте бил?
- По-спокойно да по отно??ение на медиите, натиска от страна на феновете. При на това нещо го няма. При нас има много чужденци, бразилци, и с тях работата е по-специфична. В цял свят има обидени или засегната при смяна.
Съгласен ли сте с оценката, че сте променил Лудогорец и че той вече не е толкова атрактивен?
- Не съм съгласен, защото тази година е най-добрата на Лудогорец по отно??ение на цифри, на статистики. Това говори за стил и постоянство. Във футбола трябва да има и прагматизъм.
Какво не успяхте да свър??ите?
- ??ма още доста неща. Най-вече играта ни в защита където има много, много големи резерви.
??мате ли амбиция и мотивация един ден да се върнете на „Герена“?
- Във футбола всичко е възможно. Много хора спекулират с моите симпатии към Левски. Левски винаги ми е бил любов и тръпка. Те имат добър потенциал. Въпрос на време е да се развие. В последните няколко срещи го имат. Предпочитанията ми за финала са ясни. Мислех, че до последно ще се борят за първо, второ място.
Много ва??и колеги и бив??и треньори на Левски споменаваха, че Делио Роси е оставян дълго време да работи въпреки, че няма??е резултати, само защото е чужденец…
- С това съм съгласен на 100 процента. Търпение към български треньор няма??е да има изобщо. Ако има??е такова доверие съм сигурен, че и Митов, и ??лиан ??лиев можеха да развият отбора.
Очаквате ли по-тежък следващ сезон?
- Да и го казвам най-сериозно. Левски и ЦСКА ще надграждат още. Битката ще е още по-жестока.