Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Херо: Получих подкрепа от собственика

Херо: Получих подкрепа от собственика

27-11-2017 БНТ

Стар??и треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо дни след загубата от ??станбул Б в Разград за Лига Европа даде интервю за предаването „Спортна треска“ по БНТ 1. Ето какво сподели той за двубоя и други интересни теми, свързани с орлите и българския футбол.

Г-н Димитров, ако трябва да изиграете отново мача с ??станбул Б, пак ли така щяхте да го направите?
- Да, по същия начин бих го направил. ?? като състав бих излязъл по същия начин, и като задания. Защото заданията бяха еднакви и първото, и второто полувреме. Никаква разлика не е имало в тактическия план. Защо не се получи е отделен въпрос. Но отговорността, естествено, аз си я нося. Със същия състав излязохме и срещу Левски, същите хора. Със същия състав излязохме и срещу Брага. Смея да твърдя, че срещу португалците до 70-ата минута бяха най-силните минути на на??ия отбор, откакто аз съм треньор.
Някои от футболистите изказаха мнение след мача, че сте чакали съперника през първото полувреме. Това до някаква степен притеснява ли ви, обижда ли ви?
- Аз уважавам мнението на всеки един футболист, на всеки един човек.

Моите указания
са били еднакви

и през първото, и през второто полувреме. Може би футболистите не са ме разбрали. Винаги съм се стремял да не нару??авам начина и стила на игра на отбора, който е изграден през годините. ??скал съм да играем нападателно и поради тази причина съм излязъл с трима нападатели в конкретния мач. Ако съм търсил дефанзивна тактика, естествено че няма??е да излизам с тази постройка и с тези изпълнители. Вярвал съм на на??ите футболисти и продължавам да им вярвам. Неслучайно след всеки разбор, когато имаме мач, аз им казвам, че „вие сте най-добрите, аз вярвам във вас и продължавам да ви вярвам и така ще бъде, докато съм треньор на този отбор“.
Получихте ли морална подкрепа от ръководството?
- (Б.а. - последва известно мълчание.) Да, да. Даже имахме разговори. На??ият президент, собственик тоест, бе??е тук. Получил съм такава подкрепа, но важно е аз как се чувствам отвътре и дали съм удовлетворен от представянето на отбора или не. Това е по-важното за мен. Благодаря на ръководството. Единственото, което съм обещал, е това, че ще работя максимално сериозно, отговорно и професионално. Понякога нещата се получават, понякога - не.
Как се справяте с такава ??ирокообхватна диаспора от националности в отбора?
- Ако кажа, че е лесно, ще излъжа - трудно е. Знаете, всеки е с различен манталитет, с различни изисквания и очаквания. Опитвам се да намеря точните отно??ения с футболистите, за да бъда правилно разбран и да си бъдем полезни един на друг, защото ние сме едно цяло.
На какви позиции ви трябват играчи?
- Това е злободневната тема при нас. На този етап

футболистите, с
които разполагам,
ме задоволяват

като качество и възможности. Аз съм доволен от тяхната игра. Вярвам и винаги ще вярвам в тях, защото те имат качества и възможности. Друг е въпросът, че във всеки отбор трябва да се добавя определено качество и ниво, за да се изгражда.
Как бихте оценили първите си сто дни начело на Лудогорец?
- След като отборът е на първо място в ??ампионата, след като е с реални ??ансове да мине в следващата фаза на Лига Европа, смятам го като едно добро представяне. Но това е моето мнение, а то е пристрастно.
Как си обяснявате големия вой от други клубове срещу съдиите? Те ли станаха по-слаби или хората станаха по-освирепели?
- Наистина е неприятно за тези на??и противници, че вече ??еста година Лудогорец е хегемон и печели ??ампионата.

Това е доста
сериозен дразнител

за тях. Усещам една недоброжелателност към нас, което е неприятно да се слу??а.
Робувате ли на мнението, че чужденците са беля за българския футбол и че националният отбор би изглеждал по-добре с играчи като Марселиньо и Кайсара например?
- За да се стигне до това положение, сме виновни ние. Хората, които се занимават с футбола. Защото за състоянието на българския футбол както на клубно, така и на национално равнище причините са само в нас. Сами виждате, че в последните години нямаме никакви успехи на юно??еско и младежко ниво. Там не ни пречат чужденците. Смея да твърдя, че след като държави като Англия, Германия, Русия, да не изреждам повече, си позволяват да натурализират чужденци, какъв е проблемът качествени футболисти като Кайсара и Мисиджан да се натурализират, за да може да се издигне по някакъв начин качеството и нивото на на??ия национален отбор. Аз лично не го приемам като сериозен проблем.