Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Стойчо Стоилов:  На ЦСКА му трябват още  един или двама играчи

Стойчо Стоилов: На ЦСКА му трябват още един или двама играчи

11-01-2018 Тема спорт

Готови сме за титлата, имаме състав с дълбочина

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде об??ирно интервю за предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт.

Г-н Стоилов, в този период преди всичко се говори за трансфери. Дядо Коледа ви донесе трима нови, доволни ли сте от това, което се случи? ?? какво можете да кажете за Жеферсон, Бланко и Алберг?
- Винаги има какво още да се желае. Ние сме максималисти, никога не сме доволни от свър??ената работа, но това ни дърпа напред в личен и професионален план. Взехме трима много добри играчи, дано да го докажат. Може би ни трябват още един или двама, но не на всяка цена.
Каква е целта на трансферния пазар - да гледате далеч в бъдещето или да заменяте напускащите?
- Собствениците са изключително амбициозни хора и винаги гледат най-доброто. По възможност футболистите да са млади и на много добра цена. Работим винаги с перспектива, а не на момента да се свър??и някаква работа.
Двете поредни победи над Лудогорец дават ли повод да вярвате, че наистина сте отбор със сериозни качества и можете да се надигравате с Лудогорец?
- На??ата цел не е да се надиграваме на трансферния пазар с Лудогорец, а да ги побеждаваме на терена. Надигравахме ги през цялата минала година, макар пролетта да не успяхме да победим. Но причините не бяха спортно-технически. Есента преодоляхме и тези пречки. ??маме доста добър състав, с дълбочина, готови сме да се преборим за титлата. ??маме по-силния отбор. Ако не станем ??ампиони, няма да е по спортно-технически причини.
А какви?
- Ще видим след първенството, тогава ще анализираме.
Да разбирам, че не очаквате честна битка?
- Точно така.
Какъв е поводът за това съмнение?
- Откакто съм година и половина в ЦСКА, битката с нас никога не е била честна.
Вярвате ли в сега??ното управление на БФС?
- Надявам се да се променят нещата. Аз искам да има честна битка на терена, а не постоянно да говорим за съдиите и други подобни. Ние сме най-ощетеният отбор.
??зненадаха ли ви думите на президента на БФС, че се знае кои хора натискат футболните съдии? Наясно ли сте с този проблем?
- Щом той е казал, да си направи разследване. ??ма си органи, да ги уведомят, да се види кой кого натиска.
Но вие сте доста време във футбола и със сигурност знаете кои са т.нар. съдийски мениджъри?
- Аз не знам един

Караманджуков
каква длъжност
има в Лудогорец

Питам си само. ?? дали след мача за купата на „Армията” си е подал оставката? Така се говори във футболните среди...
Смятате ли, че причината за ло??ото съдийство е натискът, или просто нямат качества?
- Аз не мога да кажа, че нямат качества. ??ма добри отзиви за тях, като свирят в Лига Европа или Шампионската лига. Даже Кабаков го лансират за първа група. Но в България не им се получават нещата и предполагам, че причината не е спортно-техническа.
Тоест има нещо, което им пречи?
- Да, аз така мисля.
?? се връщаме на думата „натиск”?
- Да.
Добре, сам казахте, че Кабаков е може би най-изявеният ни съдия. Но защо след мача ЦСКА - Лудогорец не той, а Станислав Тодоров бе определен за рефер номер едно?
- ?? аз това питам - как се променя това два-три дена преди церемонията? Само един мач ли е ре??аващ за целогоди??ния труд?! Това е показателно как се натискат съдиите.
Ясно ли е кой ще подкрепи ЦСКА в битката за БФС? ?? Борислав Михайлов, и Любослав Пенев се кандидатираха...
- Не искам да спекулирам, защото все едно, че го казвам от името на ЦСКА. Това трябва да го обявят собствениците. Ще се съберат преди конгреса и ще заявим официално позицията си през официалния сайт. Аз съм работил с Любо Пенев и съм играл с него. Пълен професионалист и много честен и коректен човек. Но нищо друго няма да кажа, за да не се създават спекулации.
А какво е мнението ви за Борислав Михайлов?
– С него също съм играл. Това, което виждам, е, че хората под него спекулират с доверието му. Мисля, че

се е предоверил
на някои хора

Доволни ли сте, че проявихте търпение към Стамен Белчев? Може би има??е един-два критични момента през есента?
- От името на ръководството мога да кажа, че никога не е имало колебания към треньора. Тези критични моменти са били само опити за дестабилизиране на клуба от страна на медиите. Откакто Стамен Белчев е треньор, ръководството е плътно зад него. Той има и крайната дума за всеки един нов футболист.
Какво можете да ни кажете за новите? Да кажем за Жеферсон?
- Участник на Копа Америка. От цялата група на Бразилия - 22-24 човека на турнира, е имало само петима от вътре??ния ??ампионат, от които двама вратари и трима полеви. Дунга му е гласувал доверие в групата, макар и да не е играл. Поне малко от малко Дунга има някакви разбирания във футбола. ??звадихме голям късмет с неговото привличане, дано си покаже качествата, които е демонстрирал в Бразилия, за да го повика Дунга. Може да се окаже много голяма инвестиция за бъдещето, която след време ще ни се изплати.
Зависе??е ли неговото привличане от Недялков?
- Там станаха много набързо нещата, нямахме желание да го продаваме, но е много трудно да задържи?? един футболист, като не му е комфортно и не иска да стои в България, а да се развива. Такава ситуация не е добра нито за клуба, нито за играча. Недялков може??е да изчака поне до лятото, докато се преборим с Лудогорец и Левски за титлата.
Самият той е настоявал за трансфера?
- Да.
Рядко се случва някой футболист да отиде в САЩ в своя пик. Как се случи този трансфер?
– Със съдействието на Стоичков. Той уреди всичко.
??нтересно ли е за ЦСКА американското първенство? Оттам вече привлякохте Алберг...
- МЛС е силно първенство, играят добри футболисти. Но не бе??е сега моментът да ходи. След 30-годи??на възраст може??е да се пробва в МЛС. Към Недялков има??е интерес от европейски клубове. Бе??е по-удачно да изчака лятото и да отиде в Европа, а не в Америка. Говорим за интерес от добрите първенства на Запад, макар и не от топ пет.
А до трансфера на Бланко как се стигна?
- Аз го познавам от 3 години, наблюдавал съм го на живо в Южна Америка. Тогава не се получиха нещата, не бе??е още готов да дойде в Европа. Но сега мисля, че има нужните качества да конкурира Каранга. Той е

по-разнообразен
централен
нападател

от Каранга.
Може ли ЦСКА да продаде Каранга?
– Не, на този етап остава тук. Ние нямаме желание да го продадем. Ние и преди месец казахме, че на??ето желание е да задържим отбора до лятото. ?? ако спечелим първенството, да се пробваме в Шампионската лига. А чак в края на август да има трансфери.
Може ли Милчо Ангелов и Стойчо Атанасов да преминат под наем в Етър?
- Разговаряме в тази посока, но ще стане ясно до няколко дни.