Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Арда Кърджали Черно море Славия Берое ФК ЦСКА 1948 Сф Ботев Враца Монтана Ботев Пловдив Етър Царско село Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан Интер Ювентус Рома

Контакти

Стойка Кръстева: Трудът се  възнаграждава

Стойка Кръстева: Трудът се възнаграждава

01-03-2021 Тема спорт

Стойка Кръстева спечели за втори път в кариерата си трофея от Купа „Странджа”. Тя триумфира в категория до 51 килограма и дублира успеха си от 2014 година. Пред сайта на БФ Бокс тя говори за изминалия турнир в зала „София” и предстоящата подготовка за Олимпийските игри в Токио.

Стойке, много силен турнир и заслужен трофей за теб. Как си след този успех?
- Благодаря. На фона на качеството на съперничките съм доволна от развоя на турнира. Щастлива съм, че се получиха ползотворни мачове, защото видяхме на какво ниво е боксът в другите континенти, тъй като за мен европейският бокс е по-различен от останалите. Доволна съм и че на фона на пандемичната обстановка, благодарение на Министерството на спорта, федерацията и треньорите ни, имаме турнири, на които да участваме и се прави всичко възможно да имаме състезания. Защото всяко дълго отсъствие от международния ринг се отразява. В това отношение съм щастлива, че завършекът е в наша полза.
Доволна ли си от нивото, което показа, на фона на паузата, която имахте?
- Можеше и по-добре да бъде, имаше още какво да покажа. Доволна съм, че се вижда, че вървим в правилна посока, но винаги има какво да се подобри и промени в бъдеще. Изключително се надявам квалификацията да продължи. Пак казвам, министерството, в лицето на г-н Кралев, федерацията, в лицето на г-н Инински, националните треньори Ангел Ангелов и Фикрет Ереджебов, личният ми треньор Борислав Георгиев, всички да успеем да намерим баланса и правилната посока, за да си свършим работата на квалификацията. Живот и здраве, дано да има олимпийски игри и там да спечеля медал.
Седем години след първия трофей от „Странджа”, спечели своя втори. Както се казва – времето минава, но класата остава, така ли е?
- Знам, че трудът се възнаграждава. Това е оценката на дългите години, в които съм работила. В момента, не само аз, а и всички спортисти сме в неясна подготовка. Женският отбор трябваше веднага да се качи на Белмекен, но след като се отложи европейската квалификация за юни, трябваше да променим плана. Затова ми е и притеснението. Искам да има точни дати, за да могат треньорите да си структурират плана за работа, ние да го изпълним и накрая нещата да се получат. Надявам се, че квалификацията остава за юни и от 5-и март отново да се качим на лагер.
Всъщност за теб квалификацията е приоритет, нали така?
- Да, защото без нея няма да мога да се класирам за Токио. Две години не участвах на турнири и съм назад в ранглистата, а последните ми турнири бяха в друга категория и оттам печеля малко точки. За мен няма друг вариант и единствената ми цел е да си довърша квалификацията. Към момента обаче няма яснота на какви турнири ще участваме, за да се подготвя за нея. Всички сме в очакване и нямам търпение.