Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Спас Русев: Ще осигуря спокойствие на Роси

Спас Русев: Ще осигуря спокойствие на Роси

06-03-2018 Тема спорт

Петте мача с ЦСКА ще са доста приятна изненада за някои и неприятна за други, каза босът

Собственикът на Левски Спас Русев даде ексклузивно интервю пред управителя на БЛ??Ц ??вайло Крачунов. В него той за пореден път заяви, че италианецът Делио Роси може да е спокоен за мястото си на „Герена“. Шефът говори и за съдийските скандали и чувството за „предре??еност“ на част от мачовете.


Г-н Русев, в медиите се появи информация, че сте повикали на разговор стар??и-треньора Делио Роси след равния мач с Берое (0:0). ??мало ли такава среща?
- Такава среща не е имало! Г-н Роси има дългосрочен договор, подписан с клуба, и по никакъв начин един резултат като този с Берое

не може да повлияе
върху неговото бъдеще

Моята амбиция е да прекратим порочната практика в Левски, при която на всеки няколко месеца се сменя треньорът. Роси има дългосрочен план и остава в Левски.

Да, но загубената точка с Берое няма ли да попречи на Левски в борбата за титлата?
- Докато има теоретични ??ансове да спечелим титлата, ние ще се борим.
Спокойна ли е ситуацията при сините в този момент?
- Отборът е много спокоен, абсолютно мобилизиран и работи целенасочено, за да изпълни своите цели и да зарадва феновете.
Как тогава ще коментирате медийните публикации, според които обстановката в клуба е напрегната, а вие сте атакуван, че лично ръководите процеса по селекцията?
- Реално погледнато анализатори, легенди и журналисти, които изразяват подобни мнения, могат да казват каквото си поискат, защото на тях това им е работата. Те трябва да създават полемики и дискусии. Феновете също са част от това. Но единственият различен от тази дискусия е треньорът, които определя състава и тактиката, с която ще излезе отбора. Президентът и изпълнителният директор също са встрани от тази дискусия, защото трябва да осигурят стабилност и спокойствие в клуба. Те са и най-важните, защото само те взимат ре??енията. Другите се опитват да им влияят чрез тази дискусия. Ние имаме много ясна стратегия и план, който следваме.
Все още ли стоите зад мнението, че цялата спортно-техническа власт в Левски трябва да бъде поверена на Делио Роси?
- Цялата спортно-техническа власт не е дадена на стар??и-треньора. Г-н Роси отговаря изцяло и единствено за подготовката на първия отбор. За другата част от работата има изпълнителен директор и други служители.
В следващите седмици предстоят 5 дербита ЦСКА - Левски. Новото попълнение на червените Алберг (б.р. – халфът Роланд Алберг) се закани, че армейците ще спечелят всичките 5 мача. Съгласен ли сте с него?
- Моето мнение е, че

Алберг се изказва
неподготвен

Той не е запознат с отбора на Левски. Мога да ви кажа, че Левски има абсолютно същите амбиции, които не са изразени само от един футболист, а от абсолютно всички. Тези 5 двубоя ще бъдат доста приятна изненада за някои и неприятна за някои други.

Каква е ва??ата позиция за скандалите, които се разразиха в съдийството?
- ??ма категорично наслагване в публичното пространство за

предре??еност на
някои мачове

както и за опити за оказване на влияние от страна на някои собственици върху ре??енията на съдиите. Това усещане за предре??еност също е и една от причините за сериозния отлив на публика от стадионите. Аз вярвам на новоизбрания президент на БФС Борислав Михайлов. Той бе избран с безпрецедентна подкрепа за своя четвърти мандат като ръководител. Той трябва да положи всички усилия, за да върне авторитета на съдиите и съдийството в България. Само по този начин ще успеем да върнем публиката. Няма да коментирам отделни съдийски ре??ения, но определено има проблем със съдийството, той е изключително сериозен!