Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Паро: ЦСКА е длъжен да елиминира Левски в реван??а

Паро: ЦСКА е длъжен да елиминира Левски в реван??а

13-04-2018 Тема спорт

Най-успе??ният клубен треньор у нас Аспарух Никодимов изгледа вечното дерби за купата от трибуните. След двубоя Паро даде интервю за „Тема Спорт”, като коментира представянето на ЦСКА.

Г-н Никодимов, отново ви виждаме на стадиона, но ЦСКА не ви даде повод за радост. Кога за последно бяхте на мач на отбора?
– Миналата година бе??е, просто през повечето време съм в провинцията, но редовно гледам мачовете по телевизията. Остава горчилка от дербито, но за щастие има и реван??. ЦСКА още лъкату??и. Не е стабилен, не успява да изиграе 6-7 мача на равно ниво. Във всеки двубой отборът може да ти поднесе някоя неприятна изненада.
Защо ЦСКА загуби дербито за купата?
- Този анализ трябва да си го направят в щаба и ръководството. Това, което видях като страничен наблюдател, бе??е слаба и неориентирана игра на ЦСКА.

Отбраната изобщо
не ми хареса

защото не се подсигуряваха. Особено при втория гол на Левски - не може топката да падне между двама защитници и никой да не покрие нападателя. При първия гол пък трябва??е единият централен бранител да пресече центрирането на Обертан. Това са индивидуални гре??ки, но и отборът като цяло не игра добре. Все пак нищо не е загубено, ЦСКА все още има някакъв ??анс да продължи напред. Турнирни мачове са, нищо не се знае в реван??а. Ло??ото е, че ЦСКА не показа добро лице. ?? не само в защита, но и в атака, защото почти не създаде положения. Да стягат коланите и да се вдигнат. Яд ме е най-вече затова, че отборът не бе??е на нивото на публиката. Много рядко съм виждал такава подкрепа от трибуните. Даже по време на мача си говорихме с Пламен Марков, че нас

навремето ни освиркваха,
дори и да сме водили с 3:0

Ако видеха, че не си даваме много зор, и веднага ни подкарваха. Докато сега от първата до последната минута привържениците не спряха да пеят, въпреки че отборът губе??е. Браво на тези хора, но трябва и футболистите да са на тяхното ниво.
Доколко повлияха многото кадрови проблеми?
- Да, липсваха някои титуляри, но в крайна сметка от заместниците се очаква да покажат, че заслужават място в отбора. Резервите трябва??е да демонстрират поне близко ниво до това на титулярите, а аз не видях да го направиха.
Ще се отразят ли двете поредни загуби на атмосферата и посещаемостта на юбилея?
- Юбилеят няма да избяга и ще се организира по план. Дано поне купата да задържим като възможност за трофей, защото в ??ампионата ще е много трудно. Неприятно ми е да го кажа, но според мен купата остана единствената реална възможност да спечелим нещо този сезон. А с тази загуба и това не е сигурно... В Разград изпуснахме готов мач, иначе щяхме да сме на едно ниво с Лудогорец. Но реално ЦСКА изтърва първенството още в двубоите със Славия, с Пирин, с Етър... Лудогорец е малко по-добър отбор и несъмнено по-сработен. Не ми се вярва да загуби 6 точки, а още повече че и ЦСКА не бива да допуска гре??ка. Така че купата е ??ансът на отбора за трофей. ЦСКА е задължен да елиминира Левски в реван??а. С амбиция и хъс нещата се получават. Видяхме го с Рома. Да се мобилизират, защото предстоят 20 дни, включвам и юбилея в тази сметка, които ще са ре??ителните и могат да спасят сезона на ЦСКА.
Видяхте ли треньорски гре??ки от страна на Стамен Белчев в дербито?
- Чакайте сега, ние треньорските указания и поставените задачи не ги знаем, че да анализираме. Белчев няма да им е казал на играчите: „Оставете нападател да мине между двама от вас и да вкара гол”. Тези неща се учат още при децата. Нека да оставим треньорите да работят на спокойствие, а ръководството ще си прецени дали това са правилните хора или не.