Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Нойберт: Напролет отборът ще е още по-добре физически

Нойберт: Напролет отборът ще е още по-добре физически

22-01-2018 Тема спорт

??маме същите показатели като тимовете от топпървенствата на Европа

Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт даде интервю за клубния сайт, в което говори по редица теми, свързани с физическата подготовка. Той посочи кога може да се очаква пикът във формата на отбора, като направи и сравнение между армейците и тимовете от топпървенствата на Европа. Преводач на германския специалист бе помощникът му Кирил Динчев.

Томи, първият лагер приключи, доволен ли си от свър??еното?
- Свър??ихме, каквото искахме по повечето точки от програмата.
А от какво не си доволен?
- Това си остава между на??ия екип. Когато направим анализите, ще видим какво искаме и трябва да подобрим. През цялото време трябва да става?? по-силен. Нужно е обаче да поздравим момчетата за свър??ената работа и това, че дадоха всичко от себе си.
Видяхте ли нужното старание и желание сред футболистите?
- Да. Целта ни в ЦСКА е да сме на нивото на европейския футбол. По тази причина трябва да работим много интензивно, с повече динамика и да правим повече неща от водещите клубове в Европа. По тази причина „натискаме” много футболистите.
Смятате ли, че през есента ЦСКА бе??е най-добре подготвеният отбор в България? ?? ако да - да очакваме ли същото и напролет?
- Не мога да кажа, че сме били по-силни физически от останалите отбори. За мен по-важна е целта да постигнем европейско ниво. Знаете, че използваме джипиес система на всяка тренировка и мач. По данните, които виждам, ние сме на нивото на отборите от Шампионската лига, от Лига Европа и 4-те най-големи първенства в Европа - Англия, ??спания, Германия и ??талия. През цялото време сравнявам резултатите ни. ??маме абсолютно същите физически показатели като клубовете в тези ??ампионати, което няма как да не ме радва. Говорим за издръжливост, скорост, сила, пробягано разстояние...
Преди време анонсирахте, че сте започнали да налагате нови методи в подготовката на отбора, които ще отнемат месеци, преди да дадат резултати. Дойде ли времето за резултати?
- Да, така бе??е - през миналата година говорихме за тези нови методи и казах, че ще видим първите резултати след поне три-четири месеца. През есента вече си пролича ефектът от тях. В момента завър??ваме първия етап от програмата ни и после ще дадем газ към втория етап, когато ще въведем още новости. Затова и очаквам през пролетта да сме още по-добре физически. Даже мога да го обещая.
Да се насочим вече към втория лагер, който предстои - в ??спания. Започват мачове през няколко дни, със сериозни съперници, какво очаквате от тези двубои и от физическото ниво на отбора в този период?
- Ще се справим физически. Не само с контролите, но и със седемте дербита, които ни предстоят напролет. Отборът ще е подготвен на топниво. ??маме пет мача с Левски и два с Лудогорец, но те изобщо не ме пла??ат. Това са бонус двубои. Ще се насладя на тези срещи, защото вярвам, че на??ият състав ще е готов за тях и ще даде всичко от себе си. Ние искаме да победим Левски и да спечелим купата, а имаме целта да станем и ??ампиони.
Ще бъде ли ЦСКА на нивото на Динамо Киев и Спартак Москва, които ще са ни съперници в ??спания?
- Със сигурност в един момент през пролетта ще сме на тяхното ниво. Но това може би няма да го видим още по време на лагера в ??спания. Причината е в това, че на??ите тренировки едва ли ще съвпаднат с тези на Динамо и Спартак. В конкретните дни на срещите ние може да сме имали тежко занимание преди спаринга и обратното. Затова тези контроли няма да покажат точната картина. Важното е да подготвим отбора на нужното ниво за двубоя с Верея на 17 февруари, с който откриваме пролетните си мачове. Вече в хода на сезона ще видим какво представлява ЦСКА през 2018 година.
Къде вижда?? ЦСКА в края на сезона?
- Да се надяваме на върха в класирането и с Купата на България. Това е на??ата цел. Това, което зависи от щаба, от футболистите, а и от феновете, ще го направим.