Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Николай Киров: Палийски е в чужбина и се занимава със собствеността

Николай Киров: Палийски е в чужбина и се занимава със собствеността

21-03-2018 Тема спорт

Стар??и треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия даде кратко интервю пред сайта PlovdivNews, в което засегна теми както за тима, така и за клуба.

Г-н Киров, завър??иха мачовете от първата фаза на първенството, каква е равносметката?
- За нас бе??е важно да влезем в първата ??естица, тъй като там отборите са доста сериозни и реално ще видим на какво ниво сме. Трудното тепърва предстои.
Първата цел е изпълнена, а следващата каква е?
- Ние като екип сме си поставили задачата да не стоим на едно място. От това, което се вижда като точков актив, можем да минем едно място напред в класирането. ??, разбира се, много важно е да се класираме на финал за купата и да имаме възможност да защитим трофея от миналата година.
Ботев завър??и силно с 10 точки от 4 мача и 10 отбелязани попадения. Ще се отрази ли прекъсването на първенството на тази серия?
- Надявам се, че няма. Това прекъсване има своето значение. Надявам се да свър??им важна работа най-вече от физическо естество, защото до края на ??ампионата за 50 дни ни чакат 12, дай Боже 13 мача, които ще бъдат през 3-4 дни и трябва да поставим основите с определен тип работа, която сега трябва да свър??им.
??ма??е период, когато в 7 мача Ботев вкара 1 гол, а с идването на Жоао Пауло има 10. Той ли е основният жокер на Ботев?
- Неговото привличане се оказа доста важно за на??ия отбор. Аз лично настоявах за него и се радвам, че със съдействието на президента Палийски успяхме да го върнем. Той познава отлично обстановката и по най-бързия начин успя да се адаптира към отбора.
Вече мислите ли за лятна селекция? Както за входящи, така и за изходящи трансфери? Можем ли да кажем, че един от новите ще е Васил Шопов?
- Постоянно се мисли на тази тема. Наясно сме какво трябва да представлява отборът от лятото. За мен е важно Васил Шопов да бъде привлечен. Аз лично съм водил няколко разговора с него. Той е съгласен, но от тук нататък вече трябва да бъдат уточнени условията. Знаете, че от лятото той е свободен агент.
Получи се едно напрежение в последните дни. Можем ли да кажем, че Ботев трябва да има реален собственик, за да има повече спокойствие?
- Може би неяснотата поражда тези неща. Знам, че в момента президентът Палийски се занимава точно с това нещо и е в чужбина. Надявам се в близките дни всичко около на??ата собственост да е ясно. ?? аз, и целият ми екип и отборът желаем това да стане.