Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Николай Киров: Забравяме за резултата от първия мач със Славия

Николай Киров: Забравяме за резултата от първия мач със Славия

23-04-2018 Росен АНГЕЛОВ

Категорично отричам, каза Белия относно информациите, че е вариант за Лудогорец

Дни преди реван??а със Славия от полуфиналите за Купата на България стар??и треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия даде интервю пред „Тема Спорт“. Освен за мача във вторник наставникът на канарчетата говори и за бъдещето пред тима и него и дали то е свързано с Лудогорец, от който Ботев Пловдив падна в събота с 2:4.

Г-н Киров, загуба преди реван??а със Славия. Очаквате ли поражението от Лудогорец с 2:4 да се отрази най-вече върху психиката на футболистите за сблъсъка с белите?
- Надявам се да не повлия по никакъв начин. Хубавото е, че има??е настроение в на??ата игра, получи се двуостър двубой, в който ре??аваща бе??е завър??ващата част. При 2:2 имахме ситуация четирима на двама и може??е да поведем за втори път, ако я бяхме изиграли по правилен начин. Определено по-голямата класа на Лудогорец си каза думата, помогна им за спечелването на мача. ??ма??е много пространства, като състезателите и на двата отбора се възползваха и стана резултатен двубой.
??махте доста проблеми с висящи играчи за реван??а, имахте и наказани. Каква е ситуацията сега?
- При определянето на състава за Лудогорец мислехме и на тази тема. Сложна бе??е ситуацията. Седем играчи висяха с жълти картони, но хубавото е, че успяхме да се предпазим и нямаме наказан за реван??а със Славия. Всички ще са на линия, никой не отпада. Балтанов и Йордан Минев изтърпяха своите санкции.
Какво може да кажете за представянето на Милко Георгиев, който вкара първия си гол с екипа на Ботев? Може ли по-често да намира място в състава?
- Аз много пъти съм казвал, че в този сгъстен цикъл няма как да не прибегнем до ротации и че всички състезатели могат да вземат участие и имат своя ??анс. Зависи вече кой как ще се възползва от него.
Какво предимство ви дава победата с 2:1 над Славия в първия мач?
- В световният футбол в последно време видяхме какви ли не обрати и резултати. Видяхме, че 4:1 не е сигурен резултат, че 0:3 навън дори не бе??е такъв. Ние не се концентрираме върху резултата от първия мач, забравяме го. Насочваме се към играта и това да си свър??им работата.
Националният стадион „Васил Левски“ ви донесе късмет през май миналата година, когато победихте Лудогорец на финала…
- За мен това не е важно, а чисто спортно-технически да си подредим нещата. Разбира се, нужен е и малко късмет, за да може „Васил Левски“ отново да ни донесе радост.
Може??е ли да се преборите за третото място с Левски и Берое?
- Може??е. ??ма израстване, след като през миналия сезон играхме в долната плейофна половина. В този сгъстен цикъл обаче всичко се ре??ава от ??ирочината и дълбочината на състава. А ние именно там отстъпваме на отборите преди нас в класирането. Там виждам по-основните причини да сме на това място. Разбира се, има??е двубои, в които може??е да вземем и доста повече точки. Но няма как да върнем времето. Оттук нататък гледаме първо към полуфинала за Купата на България със Славия и после към всеки един мач в ??ампионата, в който сме длъжни да излизаме единствено и само за победа. Накрая събраните точки ще ни отредят мястото в таблицата, което ще сме си заслужили.
Мислите ли вече за селекция, лятна подготовка… ??мате ли вече едно наум в тази насока?
- На този етап не разсъждаваме по тази тема, тъй като при нас чисто организационно текат процеси. Откъм спортно-техническата част към момента не сме наясно с нещата какво ще следва оттук нататък.
Какво може да кажете за представянето на Славия и тяхната политика?
- Те имат една хубава политика, която следват вече няколко години с налагането на млади, собствени, играчи. ??зрастват и това се вижда на база първия полусезон. В последните двубои подобряват и играта си, най-вече през втората част. Малко трудно влизат в мачовете. ??мат ??ирина и дълбочина на състава. Въобще един отбор, който се развива.
??ма??е известно психологическо напрежение между двата клуба с цената на билетите – 20 лева, съдийското недоволство на Ботев и отговорите на Венцеслав Стефанов… Каква роля очаквате да изиграе всичко това?
- На??ата задача на треньорите е изцяло да отделим състава от тези проблеми. Да не разсъждават по никакъв начин на тази тема. Аз не мисля, че тази цена на билетите ще попречи на на??ата вярна публика да ни подкрепи.
Какво очаквате от другия полуфинал?
- Левски имат добър аванс, но ние си имаме на??а работа, която трябва да свър??им на терена във вторник.
Няма как да не ви попитам за информациите, които свързват ва??ето бъдеще с Лудогорец. ??мали ли сте контакти и въобще съществува ли такъв вариант?
- Няма нищо такова. Категорично отричам. В България постоянно се появяват някакви информации и аз не им обръщам внимание.