Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Николай Бодуров: В ЦСКА  тренираме като войници

Николай Бодуров: В ЦСКА тренираме като войници

20-01-2018 Тема спорт

Поговорих си с Каранга на четири очи, каза ми, че съжалява

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров даде интервю за livesport.bg, в което направи редица интересни коментари в типичния си директен стил. Бранителят говори за закъснението на голмайстора Каранга, тежките тренировки в Сандански, дали би се пуснал в ММА битка, а за финал посочи кои съотборници псува най-често.
Днес Бодуров има повод за празник, тъй като дъщеричката му Никол навър??ва една годинка.

Ники, вече повече от седмица водите подготовка, как се чувствате в Сандански? Със сигурност ви е доста тежко...
- Като цяло условията са доста добри за България. ??зключение прави само теренът, който не е на необходимото ниво, но така или иначе ние в момента наблягаме повече на физическите тренировки. Теренът не е от толкова голямо значение в момента. Лагерът е доста тежък. Натоварванията от физическо естество са много, но това е за на??е добро, за да може мачовете да минават по-леко. В подготовката е по-добре да те натоварват повече, за да може да си окей по време на двубоите от първенството. Ако не тренира?? здраво в подготовката, после няма да може?? да издържа?? по 90 минути. А да не говорим за мачовете за купата, когато може да отидат и 120 минути. Сега е времето да се натоварваме, после в ??спания ще натрупаме и игрова практика. ?? в ??ампионата всичко ще е окей.
Провеждате доста интересни упражнения, по-бързо ли минава времето с тях?

Когато няма топка,
времето изобщо
не минава

Само пъхти?? и мрънка??. Всеки футболист знае, че без топка е много тежко. То и с нея е натоварващо, но поне те увлича и не се усеща. Без топка психически е тежко. Поне има стремеж да ни разнообразяват тренировките.
??нтересни методи виждаме в тренировките ви - има вдигане на щанги, скачане, слалом между препятствия...
- Да, долу-горе се готвим за играта. Даже малко войници ни правят. Добри са тренировките - и силовите, и за издръжливост, и за скорост...
Ти с твоето телосложение си готов за войник...
- (Смее се.) ?? без това някои бив??и колеги влязоха в ММА. Сигурно няма да имам проблеми за армията.
Като спомена ММА - какво е мнението ти за авантюрата на Даниел Златков да се включи в такъв бой?
- Това си е негово ре??ение, аз няма какво да го коментирам. Според мен ще пробие изключително трудно. Там момчетата тренират с години.
Не вярвам да го пуснат срещу сериозни съперници...
- Ами да, по-скоро с разни хора от ??оубизнеса ще се бие, така му е добре. ??наче онзи мач с актьора Наско Михайлов... Наско налага??е здраво Златков в двата рунда. Ама да не им се бъркам, аз съм в друг спорт.
Ти би ли се включил в някой боен спорт след време?
- Да, бих. Аз съм склонен на такива неща. Но не да се излагаме, а за ??оуто.
В кой спорт?
- Някой от бойните. Аз не съм привърженик на ММА, защото там са всички стилове в едно. По-скоро бих пробвал бокс или кикбокс. Аз съм бил в зала, но само на кру??ата.
Ти си доста здрав, но тези мускули не ви ли пречат, докато тичате?
- Като гледате играчите по цял свят, дали им пречи? Не ни пречи. Аз още докато бях в Англия, много се набляга??е на фитнеса. Всички бяха много здрави. Аз се чудех, преди да отида там, как е възможно 90 килограма крило, което е само с мускули, да тича. Но се уверих, че се справят, и то доста добре.
В този ред на мисли, като го гледам Каранга с тези тънки крака, той ако отиде в Англия, сигурно ще го пратят по трибуните още на втория мач, ако му влезе някой здрав защитник. Ти как мисли???
- Особено ако е в Чемпиън??ип, където бях аз, мисля, че направо ще го изкъртят. Във Вис??ата лига се играе повече футбол, но специално в Чемпиън??ип е изключително силово. Много директно се играе. Фауловете рядко се свирят, трябва да е наистина грубо. А за жълти и червени картони трябва някой да умре.
На литър кръв и метър кожа се играе...
- Да, аз какви влизания съм виждал там... Без нару??ение, без нищо.

Дори аз съм се
хващал за главата

Да се върнем към гола ти срещу Лудогорец за купата, когато вкара от над 30 метра. Какво си мисле??е в онзи момент?
- Отнех топката, преборих се, погледнах движението на съотборниците си дали мога да подам, но Каранга и Десподов бяха прихванати. Видях, че вратата е свободна, и ре??их да стрелям. То е инстинкт. Виждах накъде лети топката и мислех, че е гол. Още докато лете??е, знаех, че ще влезе, тя се вдига??е нагоре към ъгъла. Само чаках да се потвърди (смее се). Вие ме питахте след мача какво съм видял, преди да стрелям, аз отговорих: „Вратата”. Аз и на тренировки пробвам такива удари, и на мачове също. Някой път се получават, друг път не. Хубавото е, че в такъв важен момент стана перфектно.
Как ти се струват новите попълнения, които дойдоха в ЦСКА през зимата? Ще надградите ли с тях?
- Ние още наблягаме на физическите тренировки, а теренът е ло?? за топката и няма как всеки да си покаже качествата. Но като ги гледам новите от физическо естество и като характер, защото трябва да стиска?? зъби, за да го изкара?? това нещо,

момчетата са на
изключително
добро ниво

Ще ги видим как са и с топката. Но аз вярвам на спортно-техническото ръководство, че взимат такива футболисти, с каквито ще надградим. По визитки всичките нови са добри. То това е и целта. Ако взима?? някого, колкото да отбие?? номера, няма смисъл, по-добре с юно??и да играем.
Ще ти липсва ли Антон Недялков отляво?
- Ще видим. за мен той

бе??е най-добрият
футболист в ЦСКА

??зключително всеотдаен, с качества. Много добър играч. Надявам се липсата му да не се отрази на отбора. Ще ми липсва, ние си имахме на??а комуникация, която бе??е малко по-странна от нормалната. Пожелавам му успех, жив и здраве да е, аз съм сигурен, че ще успее.
В какъв смисъл по-странна комуникация?
- Ами ние си говорехме по-директно. По някой път може??е и да се напсуваме. Но то така се надъхвахме. Аз го хуля повече, а той върти главата. Но аз тези, които имат качества, ги хуля. Защото виждам, че могат да ги разкрият и да изкарат пари после.
Как гледате в отбора на закъснението на Каранга за старта на подготовката?
- Аз имах разговор с него на четири очи. Какво точно сме си говорили ще си остане между нас. Но му обясних, че не е правилно да прави така. Той ми отговори, че съжалява за тази ситуация и вината е в него. Човекът усети, че не е прав.