Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Марков: След мача в Разград настъпи спад при играчите

Марков: След мача в Разград настъпи спад при играчите

01-05-2018 Тема спорт

Това, че не спечелихме трофей, не бива да помрачава юбилея


Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков бе гост в коментарно студио „Дерби”. Той говори за проваления сезон на армейците и предстоящото честване на 70-годи??нината на 5 май.

Г-н Марков, на какво се дължи спадът в играта на ЦСКА през пролетта?
- Съгласен съм, на??ият отбор показа отстъпление. Без да ангажирам клуба с мнението си, смятам, че спадът дойде най-вече след мача в Разград (2:3). ?? спадът бе??е основно в психологически план. Преди тази среща бяхме претендент за титлата и за купата. След тази загуба се получи спад у състезателите. Много трудно бе да им се повлияе от страна на треньорското ръководство. Бяхме само на 5-6 минути от успеха в Разград, но... Не искам да критикувам и обвинявам никого. Състезателите загубиха увереност и вяра в силите си, че могат да направят нещо след този двубой. Не търся причини или оправдания. Футболът затова е толкова интересен, защото е непредвидим. През сезона на??ият отбор се представи колебливо и срещу някои не толкова именити отбори, допускайки равенства с Етър и други съперници. Но така или иначе само допреди месец бяхме претенденти за титлата и купата. Така си обяснявам аз спада.
Очаквате ли сериозни размествания след края на сезона?
- Например?
Треньорска смяна? Във Фейсбук се въртят обичайните имена - Стойчо Младенов и Любо Пенев...
- Съжалявам, но аз не съм тук, за да коментирам Фейсбук.
Доколко липсата на трофей ще се отрази на настроението на привържениците за юбилея?
- Независимо че не успяхме да спечелим титлата или купата, не може тази колеблива пролет да бъде причина да се омаловажи голямата история, която притежава ЦСКА. ?? други годи??нини не са завър??вали с трофей. Разбираме, че привържениците са разочаровани, но каня всички да заповядат на този велик празник. Това, че не спечелихме титлата или купата, не бива да помрачава юбилея.
Какви събития сте подготвили за 5 май?
- На „Армията” феновете на ЦСКА импровизирано ще могат да премерят силите си в някой индивидуален спорт, ще има различни турнири. Благодаря и на Столична община в лицето на г-жа Фандъкова, че позволи пространството между „Армията” и „Васил Левски” да бъде използвано за празника. Два часа преди мача с Лудогорец ще започне награждаването на големите спортисти и призьори от значими първенства. Ще опитаме с награждаването да се вместим между 18:00 и 19:30 часа. Правим всичко по силите ни, за да организираме подобаващ празник. Запазвам част от изненадите и приканвам всички, които обичат ЦСКА и са част от великата магия, да заповядат на стадиона.
Спекулира се много около това кои личности ще бъдат поканени. ??зпратени ли са покани на Ради Здравков и Спас Джевизов, които работят в Лудогорец, а и на Валентин ??лиев?
- Лично аз съм поканил колегите, за които споменахте. ?? в личен разговор, и покани съм им изпратил. Вече дали ще дойдат си е тяхно право да ре??ат. Всички хора, които са оставили сериозна следа във великата история на ЦСКА, са поканени. ??ма и такива, които сега живеят в чужбина. Ние не можем по никакъв начин да повлияем или да ги задължим да присъстват. Но за нас като ръководство бе??е важно да сме максимално пунктуални и да поканим хората с най-сериозен принос за ЦСКА.