Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Люпко: Не бива да подценяваме Титоград

Люпко: Не бива да подценяваме Титоград

21-06-2019 Виктор ГЕЦОВ

Люпко Петрович говори за „Тема Спорт” преди отпътуването на отбора за Австрия. Сръбският специалист, който бе облечен в елегантен костюм, предвождаше червената делегация, а въпреки ранния час отдели близо 5 минути. Петрович коментира жребия за Лига Европа и най-вече евентуалния съперник във 2-ия кръг Осиек. Именно в хърватския отбор Люпко стартира състезателната и треньорската си кариера. Петрович посочи и какво конкретно още може да се очаква от селекцията.

Г-н Петрович, в какво състояние са футболистите и доволен ли сте от подготовката дотук?
- Мисля, че работихме добре в първия етап от подготовката. Всички футболисти подходиха с нужното желание към заниманията. Не мога да бъда недоволен. Сега вече гледаме към първия официален мач с Титоград, а ако продължим напред, ни чака Осиек. В този отбор съм прекарал повече от 20 добри години. Там започнах кариерата си като играч и треньор. Така че ми е много приятно, че има шанс отново да отида в Осиек и да се видя със своите приятели там.
Вероятно сте добре запознат с отбора?
- Познавам хората, които се занимават с клуба. Спортен директор е Ален Петрович, който е син на моя приятел Иве Петрович.

Познавам много
хора в Осиек

Покрай тях вече има и доста млади. Животът тече - навремето ние играехме в тези отбори, а сега нашите деца минават по нашите стъпки.
Какво е мнението ви за първите изтеглени съперници Титоград и Осиек?
- Първо трябва да спечелим срещу Титоград и да имаме нужната концентрация в Подгорица. Не бива да подценяваме никой отбор, защото изненади се случват. Срещу Титоград жребият е добър и сме фаворити, това е ясно. Що се отнася до Осиек - това е добър отбор. Имаше финансови проблеми преди време, но вече са решени.

Клубът има
помощ от
Унгария

- собственикът му е от тази страна (б.р. - Лоринч Месарош). Богат човек е поел Осиек, така че по отношение на финансите нямат проблеми.
Треньорът им обаче е млад - 35-годишният Дино Скендер...
- Да ви кажа честно - момъка не го познавам. Много неща са се променили от времето, когато аз бях там. Но ще ги опознаем подробно, стига да се класираме за мачове с Осиек, разбира се.
Колко още нови футболисти да очакваме в отбора?
- Групата ни е от 25 играчи, като вратарите са трима. Това са хората, с които тренираме засега (б.р. - Турицов, който е 26-ият в списъка, се готви по индивидуална програма). Може да има още един нов футболист и това ще е всичко. Взехме доста качествени футболисти. Увеличихме конкуренцията и очакваме новият сезон да бъде добър за ЦСКА.
На каква позиция ви трябва попълнение?
- Търси се качествен футболист, позицията не е толкова важна. Имаме нужда от човек, който може да играе на няколко позиции - отдясно, отляво, пък и в центъра (б.р. - по всяка вероятност става въпрос за защитник).