Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Каранга: Провокациите  срещу мен няма да спрат

Каранга: Провокациите срещу мен няма да спрат

27-03-2018 Тема спорт

Може и да не се зарадвам при следващия си гол, каза звездата на армейците

Голмайсторът на ЦСКА и Първа лига Фернандо Каранга бе избран за пети път за ??грач на кръга в анкетата на „Пресклуб България” сред родните треньори. Бразилецът бе отличен за гола си срещу Левски (1:0) в 26-ия кръг, като събра 6 от всички 18 гласа. 4 получи Галин ??ванов от Славия, по 3 бяха дадени за Мисиджан и Ке??ерю от Лудогорец, а 2 - за Жоао Паоло от Ботев Пд.
??нтересът към пресконференцията на Каранга бе много голям, като присъстваха над 15 медии. Въпросите се въртяха основно около наказанието на бразилеца след вечното дерби.

Фернандо, какъв е коментарът ти по повод поредната ти награда този сезон?
- ??скам да благодаря, че за пореден път съм тук, радвам се най-много, защото е след победа във вечното дерби.
С какво ще запомни?? този уикенд? С победата над Левски или с наказанието, което получи за действията си след мача?
- Забравям всичко след мача. Помня само доброто, което съм направил. В паметта ми ще остане, че вкарах гол на Левски, с който донесох победата.
Говори се много за начина, по който изразява?? радостта си. Мисли?? ли да спре?? да го използва??? Ти си го правил още в Бразилия...
- Да, винаги съм се радвал по различен начин. Твърде много се изговори за поведението ми след гол.
Как ти се отразява това наказание за една среща, тъй като моментът е важен за отбора?
- Това са взели като ре??ение и няма как да го променим. Следващия път, когато вкарам, може би няма да се зарадвам. Явно всичко, което правя, означава нещо. Ще видим занапред какво ще правя.
Като погледне?? назад във времето, съжалява?? ли за някое от нещата, които направи след дербито?
- Съжалявам, че стана така, но всичко вече е в миналото. Наистина изразих емоцията си след гола и победата малко по-специално.

??скам да се извиня,
ако съм обидил някого

с поведението си.
Стамен Белчев заяви, че всички се вглеждат в теб, защото пречи?? на някого. Според теб на кого пречи???
- (Смее се.) ??скам, когато съм на терена, да си вър??а работата и да изпитвам удоволствие. Ако радостта ми пречи на някого... Щом треньорът го е казал, значи има право, той знае по-добре. Моята работа е да радвам хората.
Допуска?? ли, че съдиите имат по-специално отно??ение към теб?
- Не мисля, че има нещо специално. Но това е моят начин на игра и на радост. Не мога заради едно наказание да променя цялото си поведение и всичко, което правя.
Голът срещу Левски сега ли е най-важният в кариерата ти дотук? ?? на какво се дължи фактът, че най-често вкарвате в последните минути, особено през пролетта?
- Във всеки мач вярвам докрай в победата. Никога не се отказвам, никога не спирам и затова нещата се получават. Гоня до последно целите си и вкарвам. Всеки се ражда с някакво предопределение.

На мен ми е отредено
да бъда звезда и да
радвам хората

Появиха се твои снимки, а и видео, как танцува?? на българска чалга. Какво е общото между на??ата музика и бразилската?
- Харесвам всичко, което ми предлага България. Текстовете на музиката не ги разбирам, но ритъмът ми допада и по този начин изразявам щастието си. Танцувам си. Това е начин и по който си изразявам емоцията след гол. Музиката ми помага да се концентрирам, затова и винаги преди мач съм със слу??алки. По този начин се настройвам за двубоите. ??

след головете танцувам,
защото това ми е животът

По този начин си изразявам щастието.
Все по-често те спрягат за трансфер в големи европейски отбори - за последно в Марсилия, как ти се отразява всичко това? Пречи ли ти по някакъв начин?
- Не. Агентът ми казва да съм спокоен и да не се влияя от тези неща. ??зобщо не ми пречат. ??ма кой да се занимава с тези въпроси. Мисля, че е нормално да се пи??ат подобни неща. Клубът ми се грижи за мен и те ще ре??ават накрая кое е най-доброто за мен и за ЦСКА.
Смята?? ли, че битката за титлата се води честно?
- Понякога виждам, че съдиите са под нивото, но не е моя работа да коментирам. ??ма хора, които трябва да обръщат внимание на това.
??ма?? натрупани картони и при нов ще бъде?? наказан за два мача, в тази връзка водил ли си разговори със Стамен Белчев? ?? очаква?? ли провокации срещу себе си занапред?
- О, провокациите започнаха в началото на първенството и няма да спрат до края. Познават моя начин на игра и ще се продължи с тях. Но аз вече съм по-спокоен, свикнах. Говоря не само със Стамен Белчев, но и с Гри??а Ганчев и с всеки в щаба. Казват ми да съм по-спокоен в срещите. Смятам, че ако има провокации, ще запазвам самообладание. Трябва да правя това, което се иска от мен.

Аз съм важен
ключ за ЦСКА

но на терена. Когато не съм на терена, няма полза от мен.
Предстоят още 4 мача с Левски, първата ви победа през пролетта дава ли ви увереност занапред?
- Дава ни повече увереност, но това е само една малка стъпка към голямата цел.
Какви са впечатленията ти от Жеферсон? Как се адаптира той?
- Хубаво е, когато в ЦСКА дойде бразилец. Аз съм винаги до сънародниците си, за каквото и да е. Жеферсон е добър човек. Винаги сме заедно с него. Той има и качества, добър футболист е. Все още се адаптира, но след като завър??и този процес, съм сигурен, че ще помогне на ЦСКА. Той ще свикне бързо с играта ни и всичко покрай отбора. Той има качествата и характера за ЦСКА.