Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Дора Милева: Развяват се лъжливи твърдения,  само се всява смут и паника

Дора Милева: Развяват се лъжливи твърдения, само се всява смут и паника

10-11-2017 Виктор ГЕЦОВ

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева говори с подробности пред „Тема Спорт” относно претенциите на бизнесмена Вълкан Стойновски, свързани със земята в Карадере, за която той твърди, че е негова, а в същото време е била включена в активите на фалиралото дружество. Милева попита защо едва след провеждането на търга в Кърджали той се е сетил да предявява искания към земите в местността Карадере.

Г-жо Милева, основателни ли са исканията на бизнесмена Вълкан Стойновски? ?? може ли да се стигне до трети търг за активите на ПФК ЦСКА АД?
- Дружеството, което претендира, че е собственик на имота, има заведено дело в Гражданския окръжен съд - Варна, което дори още не е насрочено. В момента си разменяме документи, на такава фаза е производството. Те имат жалба, ние им отговорихме, а те трябва да вземат становище по на??ия отговор. Този процес тече от лятото насам. Всичко е направено след провеждането на търга в Кърджали. А делото за несъстоятелност е от 2013 година. Сами разбирате, че ако са имали някакви претенции, е трябвало отдавна да са ги предявили. Те го правят, и то устно, едва преди първия търг на 30 март на „Армията”. След това нямат никакви действия. Самото дело за собствеността на земята, което сега е заведено, е на база някакво ре??ение на Общинския съвет на град Бяла. Сами разбирате, че Общинският съвет може да ре??и, че и ва??ият апартамент по някакви неведоми пътища принадлежи на друг човек, и да го предаде на него... Тези земи са купувани още по времето на „Титан”. Предполагам, че с инвестиционна цел, тъй като има??е някакви намерения да се строи курортно селище там. Но тъй като земите попадат в Натура 2000, такова селище не може да бъде построено. След това „Титан” ги предоставя на ЦСКА и ги залага пред НАП във връзка със задълженията на клуба. Това са съвсем редовни нотариални актове, с които аз сега няма да седна да споря. Актовете ги има, вписани са по партидата на ЦСКА - значи нямаме проблеми с тях. Това недвижимо имущество принадлежи на ЦСКА. Ако те са имали някакви претенции, досега къде бяха?! ??зведнъж, след като се проведе търгът, и то успе??но, те се сещат да предприемат някакви действия. Видях, че вече и последното възражение по търга в Кърджали е готово - на Атанас Борносузов. Чакам го да ми го пратят по куриер до ден-два и в най-кратки срокове ще отговоря. След това всички възражения отиват в Апелативния съд. Той ще ги разгледа и ще се произнесе с окончателно ре??ение.
??ма ли вероятност Апелативният съд да се произнесе до края на годината?
- Да, и смятам, че е доста голяма и напълно реална. Съдът има практика да се произнася бързо по дела за несъстоятелност. Вече ми омръзна - от август месец се точим с тези възражения. Нека съдът да каже дали са основателни тези възражения и дали одобрява разпределението. Когато се произнесе съдът, тогава ще имаме 7-дневен срок за плащане на сумата за активите на ПФК ЦСКА АД, като се приспада внесеният задатък. Сега обаче излиза някой си господин и започва да развява някакви твърдения из сайтовете, които за мен са абсолютно лъжливи. ?? те само всяват смут и паника сред купувачи и фенове. Цял ден с това се занимавам. Да го извади това ре??ение, че земите са негови, и да го видим. Заведено е дело №1300 от 2017 г., може да се провери във Варненския окръжен съд - още не му е даден ход. Какво твърди господинът - че земята била негова? Няма такова нещо. Това съдът ще го ре??и. Ние сме предоставили всичко на съда, писали сме, че жалбата е неоснователна и искаме делото да бъде прекратено. Но разни голословни твърдения да объркват купувача и феновете... Останах без глас цял ден да обяснявам, че той няма основания. Първата инстанция е Окръжен съд-Варна, после следва Апелативната инстанция и най-накрая Касационната. Ние тези инстанции можем да ги минем до доказване собствеността на това имущество. Нотариалният акт обаче е на името на ЦСКА и толкова по въпроса. Да се бе??е сетил, четири години е имал…
Ако трябва да се чака окончателното ре??ение на съда дали са негови земите, или не, ще се чака ли и плащането на активите от страна на „Ред Анималс”?
- Не, нищо не се променя. ??ма практика в България, според която, дори да се признае нищожност на този нотариален акт, господинът ще получи изпълнителен иск. Според този иск земята или ще му бъде върната, или ще му бъде изплатена равностойността й. Господинът става кредитор - необезпечен такъв. Тоест отива на последния ред от кредитори.
Тоест може и нищо да не получи?
- Я вземе, я не. Май няма да вземе. Но въпросът е защо се поднася такава лъжлива информация. Вече започвам да се ядосвам и да се чудя дали и аз да не му заведа едно дело. Това са лъжи и неистини, които говори. Нека си докаже твърденията. Търгът си е проведен съгласно закона, институциите са се произнесли, нямаме жалби от участници. Всичко се възприе и търгът е абсолютно законен. Няма да го отменя търга! Проведен е по всички правила. То и аз мога да искам половин София да стане моя. Ето - дайте ми цялата улица „Вито??а”. Чакам си я...
В сайта Спортал се появи ва??е изказване, в което сте цитирана: „Уми??лено се тиражират подобни новини. Явно някой не иска да плаща”. Какво имате предвид, че някой не иска да плаща?
- Не съм го казала това, явно от Спортал е излязло. Аз се надявам, че всичко ще бъде платено, както си му е редът. От „Ред Анималс” не са ми казали, че няма да платят. Все пак тяхната сума е изключително сериозна (б.а. - 8 млн. лв.), така че е в интерес на всички да бъде платена. ?? пак казвам - няма основания търгът да бъде отменен. Не ми стигат другите дела, дето се занимавам с Лупита-Мупита и тем подобни, ами сега и за този имот трябва да се разправяме...