Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Венци Стефанов: Договорът на Загорчич е, докато той прецени

Венци Стефанов: Договорът на Загорчич е, докато той прецени

02-05-2018 Росен АНГЕЛОВ

В понеделник медиите в Гърция обявиха, че вратарят на Славия Антонис Стергиакос ще премина в местния гранд Олимпиакос. Ден по-късно трансферът бе потвърден и официализиран. Така от новия сезон 19-годи??ният страж на белите, който се превърна в несменяем титуляр, ще облече екипа на клуба от Пирея. Това е поредното доказателство за отличната работа на ДЮШ на Славия. За по-малко от година в клубната каза ще влязат близо 7.5 милиона лева от продажбите на Стергиакис (около 1.5 млн.), Калоян Кръстев в Болоня (около 3 млн.) и Петко Христов във Фиорентина (около 3 млн.). За всичко това и последните събития около белите, босът Венцеслав Стефанов отговори на въпросите на „Тема Спорт“.

Г-н Стефанов, може ли да разкриете малко повече подробности около трансфера на Стергиакис в Олимпиакос?
- Сделката с Олимпиакос е факт. Срокът на договора е за 5 години. Сумата е горе-долу около тази, която се появи (б.а. – 700 хиляди евро). Там някъде е.
Това са добри пари за млад вратар…
- Всеки има право да тълкува нещата така, както намери за добре. Аз смятам, че 100 процента трябва да се дава ??анс на младите. Временните успехи – първо, второ, трето място, достигането до някакъв етап на Лига Европа, греят, но не топлят. Защото след това се връща?? на изходно положение. Чуди?? се какво да прави??, сменява?? 7-8, 10 футболисти, треньори и влиза?? в омагьосан кръг. След това докато се смаже ма??ината, докато тръгне пак да работи и е минало доста време. Кофти при нас е, че момента сме тръгнали с две, три дини под една ми??ница – ремонтираме терена на основния стадион, всички терени на тренировъчните игрища, ремонти на съблекалните. Ще започнем евентуално построяването на осветлението. Може би ще бъдем единствените в България, които сами сме си го направили. ?? то със средства, които ще ги спечелим от трансферите на млади таланти. Така, че каквото дойде от тях отива пак за тях, за да може да дойдат други такива момчета и трансфери. А пък и по принцип момчетата виждат, че в Славия имат ??анс и се стараят.
Освен, че се класирахте на финал, продължавате и битката за седмото място и бараж за Лига Европа. Каква е най-оптимистичната ви прогноза за двата фронта, на които продължавате?
- Не зная. ??граем, пък каквото дойде.
Може ли да изненадате Левски на финала?
- Със сигурност ще има много хора. Левски чака тази купа от доста време, ние също. Дано по-добрият да победи.
?? да не се говори за съдийството след финала…
- Стига с тези съдии. Ако говорим за дузпата за Ботев Пловдив в реван??а, то има??е такава и за нас още в 6-ата минута. Тя също е сто процента. Но ние пискаме ли за нея?! Когато ръфаха кюфтетата не реваха, а после реват. Като не дадоха дузпата за нас бе??е добре, после като не дадоха тяхната… реват, като вдовици.
С ръка на сърцето, може ли да кажете, че има??е дузпа за тях?
- Сто процента има??е дузпа за тях. Но е възможно и съдията да не я е видял добре или така да е преценил, както прецени първото полувреме и не даде такава за нас в 6-ата минута. Ако я бе??е дал нещата щяха да бъдат коренно различни. Нека да поведем рано с 1:0 и да се оголят пък да видим тогава какво ще стане. Аз искам друго да попитам. В понеделник, на мача Етър – Локомотив Пловдив (б.а. – 1:1) в 32-ата минута има??е същото положения и не бе дадена дузпа за домакините. Съдийската комисия как ще накаже този съдия (б.а. - Николай Йорданов)? Дали както Ставров или ще го отмине с безразличие. Дали има справедливост и мери ли се с един ар??ин. Ставров ли е черната овца или трябва да играем по свирката на ??епа самозабравили се хулигани от Ботев. Не е ли едно и също прегре??ението и какъв ще бъде отговорът на Съдийската комисия. Ако съдията на този мач (б.а. – Николай Йорданов) бъде допуснат да свири, то тогава, защо е спрян Ставров? Под натиск на банда хулигани или справедливо ре??ение…
Ще получи ли Златомир Загорчич нов договор?
- Човекът си има договор, докато той прецени. Аз съм му го казал. Нямам намерение да търся друг треньор. За мен Загорчич си вър??и перфектно работата.
Отива ли наистина ??ван Минчев в Берое?
- Ако толкова държи да отиде да играе в Берое, да отиде момчето. Аз съм му предложил нов договор, казал съм му какви са на??ите условия. В края на краищата всеки има право да ре??ава и преценява. Не го спирам.
Ще остане ли Галин ??ванов в Славия?
- При него е като със Загорчич. Той знае, че, ако има интерес от чужбина за него няма да го спря, ще го пусна веднага. Както и за Загорчич. Той ми е казал, че в България не иска да ходи в друг клуб. Разбрахме се, ако има добра оферта отвън да не го спирам. Казах му, окей Заги, няма?? никакъв проблем.