Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Атанас Узунов: Главен съдия трябва да поеме комисията

Атанас Узунов: Главен съдия трябва да поеме комисията

08-03-2018 Тема спорт

Бив??ият ни международен рефер и екс-??еф на Съдийската комисия Атанас Узунов даде кратко интервю пред „Тема Спорт“ след оставката на Петър Петров.

Г-н Узунов, коментарът ви за приетата оставка на Петър Петров?
- Много станаха съдийските гре??ки. При такова положение си отива ръководителят. Мисля, че правилна негова постъпка. Редно бе??е да се случи, много гре??ки станаха.
Йордан Гулев, Кольо Данев и Костадин Стоичков временно ще определят нарядите, какво е мнението ви за тях?
- Какво да ви кажа, същата работа. Кой ги знае и тях, кой ги е чувал. Чудна работа.
Вие бихте ли застанал начело на Съдийската комисия в такъв момент?
- Не ми е далечно съдийството. Следя го изцяло, но явно ръководството на Футболния съюз има други виждания.
??ма ли човек, който да може да се справи със съдийството в този момент, да стегне редиците? Кой очаквате да поеме Съдийската комисия?
- Знае ли човек вече след досега??ните назначения… Точно име не мога да ви кажа, но трябва да е съдия, който да е ръководил футболни срещи, а не само да е помагал. Защото малко или много едно да си вътре на терена и друго отстрани.
Какво е мнението ви за последните скандални ситуации?
- Преди всичко един съдия трябва да има психика. Никой не е застрахован от гре??ки, но такива фрапантни, които са направиха в последния кръг са от слаба психика. Един утвърден съдия като Кабаков бе наказан на среща на ЦСКА и веднага след изтичането на санкцията го връща?? на възлов мач на ЦСКА. Мисля, че не е удачно и тук е много голяма гре??ката на Съдийската комисия. Жертват един утвърден съдия, а това трябва да се избягва.

Връщат Кабаков и
Чинков за плейофите

Георги Кабаков и Волен Чинков ще бъдат върнати в нарядите за мачовете от плейофите на първенството. Двамата допуснаха фрапантни гре??ки в 23-тия кръг от първенството заради което бяха наказани. Санкциите им обаче няма да траят дълго. Причините за това са няколко. На първо място в момента няма достатъчно съдии, които да изкарат ре??аващата фаза от първенството. От друга страна зад Чинков стоят солидни хора, които едва ли ще позволят изхвърлянето му от съдийството. Такива като него са необходими. ?? съвсем наскоро видяхме защо? ??наче качествата на този рефер са ясни отдавна и не е трудно да се досетим как е станал международен съдия!?
Що се отнася до Кабаков, той минава за най-добрия арбитър в България през последните две години и е въпрос на време да бъде реабилитиран предвид нивото на останалите родни рефери.
Чинков и Кабаков няма да получат наряди и за следващия кръг в Първа Лига, но в началото на април се очаква да имат назначения. Твърде вероятно е обаче за начало двамата да получават наряди предимно за мачове от втората плейофна осмица.