Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Антов: Мечтая  за дебют в елита

Антов: Мечтая за дебют в елита

15-01-2018 Тема спорт

17-годи??ният талант на ЦСКА Валентин Антов даде интервю за клубния сайт, в което говори за адаптацията си към отбора и посочи кои играчи му помагат най-много. Роденият на 9 ноември 2000 г. централен защитник (може да действа и като вътре??ен халф) води трета поредна подготовка с представителния тим, като през есента на няколко пъти попада??е в групата за мачове в елита. Антов още не е направил дебют в Първа лига, макар да записа участия в Трета през 2015/16 г., но е смятан за юно??ата с най-голяма перспектива в ??колата.

Вальо, води?? втора подготовка с представителния отбор на ЦСКА, започна ли вече да свиква???
- Да, нивото е много високо, в отбора има добри футболисти и в началото ми бе??е много трудно да се адаптирам. Но лека-полека започвам да свиквам. Уча се от по-опитните, те ми помагат много. Скоро се надявам да съм на такова ниво, че да мога да играя и в Първа лига.
Наблюденията ми са, че вече си доста по-смел в играта си, така ли е?
- Да, опитвам да се уча, особено от централните защитници - гледам много от Божката, Барт и Бодуров. Те ми показват, че трябва да играе?? с много самочувствие и увереност в себе си. Опитвам се, въпреки че още не съм стигнал дотам. Но мисля, че играя все по-добре.
Тъй като това ти е поредна подготовка, ти вече не си най-неопитният. В състава вече има?? и двама колеги от юно??ите - Ради Живков и Божидар Чуканов. Ти на свой ред помага?? ли им?
- Разбира се. Говорим си, помагаме си, за да израстваме заедно. ??наче аз съм най-младият в отбора (б.р. - Чуканов е роден също през 2000 г., но на 13 януари навър??и 18 г.)
Колко е трудно за един тийнейджър да се внедри в представителния отбор на ЦСКА?
- Много е трудно, защото ЦСКА е най-големият отбор в България и има най-добрите футболисти. ?? българите, и чужденците са класни и ние, по-малките, се опитваме да стигнем тяхното ниво. Трудно е, но даваме всичко от себе си във всяка тренировка и се надяваме да ги достигнем.
Този период от подготовката е много труден. Как успява?? да се възстанови?? и да си готов пак за тренировка на следващия ден?
– Подготовките винаги са тежки, но се опитваме да почиваме, колкото е възможно повече, да възстановяваме, за да се представяме възможно най-добре в заниманията и да сме готови за мачовете.
Все още си млад, но пък има?? обективна оценка - какво мисли?? за новите футболисти, които дойдоха в ЦСКА?
- Със сигурност са класа, личи си още от първите тренировки, че са добри футболисти, нищо че сме в подготвителния период. Няма да отстъпват на играчите, които си тръгнаха, за да може отборът да се представя все по-силно в първенството.
Кой ти помага най-много?
- Централните защитници. От тях се уча, нонстоп съм до тях по време на тренировките, разиграванията и игрите, те ми подсказват какво трябва да правя и какво мога да изпълнявам по по-добър начин. Те са ми от най-голяма полза.
Какво иска?? да постигне?? в кратки срокове?
– Първо да дебютирам в А група. ??скам и отборът да спечели всичко, което може да се вземе този сезон. Работим много усилено, за да вдигнем и титлата, и купата.
Няколко пъти влезе в групата за мачове от елита, но сяка?? се размина на косъм от дебюта...
- Мечтая още през пролетта да го направя.