Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Алваро Мората: Рома силно ме впечатли

Алваро Мората: Рома силно ме впечатли

31-10-2017 Стефано БОЛДР??Н?? „Гадзета дело спорт”

Животът понякога е странен, а треньорът, който те е искал на всяка цена, така и не е получил възможността да те тренира. До втория ??анс. В интервю през септември Алваро Мората разказа как се чувствал длъжник на Антонио Конте, който го поискал в Ювентус, ала после напуснал, за да поеме ??талия. „Когато разбрах, че той ме желае и сега в Челси, не се замислих”, споделя Мората. На опа??ката за подписа му има??е и други големи клубове, най-вече Юнайтед и Милан. Челси обаче спечели с лекота тази битка и днес Алваро, вкарал вече 7 гола за сините, напълно се е наложил в отбора на Конте.
Мората, как се приспособихте толкова бързо към живота и футбола в Англия?
- На първото място е треньорът: познавах отпреди Конте и нямах проблеми да се впи??а в неговите представи за футбола. Второто е средата: бях приет от първия момент изключително раду??но от колегите си тук, а и присъствието на испанска колония – Аспиликуета, Алансо, Фабрегас и Педро, съвсем опрости процеса. Третото е съпругата ми, която не се поколеба да ме последва в Лондон.
??грали сте в ??спания, ??талия и сега Англия - кои са разликите между тези страни?
- В ??спания на първо място е техниката, в ??талия доминира тактиката, макар че тя трябва да се базира и на техническо качество, а в Англия ударението е върху физиката.
Коя е най-трудната лига?
- ??талианската - отлично

организирани отбори


и много добри защитници.
Какво друго ви даде ??талия?
- Другарчето за цял живот – Аличе, която е венецианка, дъщеря на един изумителен град. В ??талия изживях един животоопределящ етап: двата фантастични сезона в Юве. Пристигнах там като хлапе, а си тръгнах като истински играч. За един испанец ??талия е най-добрата страна за живеене. ??ма всичко: красота, история, изкуство, кухня, мода. Не бих си тръгнал никога от ??талия и от Юве, ако зависе??е само от мен.
С какво ви беляза Юве?
- Манталитет на победител и голям професионализъм.
Защо се върнахте в Реал?
- ??ма??е договорни условия, които трябва??е да бъдат уважени. Разочарованието обаче бе??е огромно - озовах се отново в стартова отправна точка. Към мен се отнасяха като към онова хлапе, което бях, преди да замина в ??талия.
А защо избрахте Челси?
- Заради Антонио Конте. Бяхме започнали да говорим за мой евентуален трансфер още миналата пролет и в крайна сметка се озовах в Лондон.
Каква е връзката ви с Конте?
- Той е много взискателен треньор, но умее да оценява качествата на даден играч. Вижда се, че е ди??ал въздуха в голям клуб – първо като футболист, после като треньор.
В тези първи месеци в Англия кой клуб и кои футболисти силно ви впечатлиха?
- Най-лесно е да отговоря Манчестър Сити и да посоча някого от големите му футболисти, ала аз избирам да се спра на изненадата Уотфорд и на бив??ия ми съотборник в Юве Роберто Перейра.
Сега се връщате в ??талия, за да се срещнете отново с вълците…
- Рома ме впечатли много силно в първия мач на „Стамфорд Бридж”. Заслужава??е да победи, защото игра добре. Този път

ще тръгнем от нулата

и след тези 3 поредни победи мисля, че Челси ще е по-надъхан и по-силен.
Най-добрият в Лондон бе??е Един Джеко.
- Наистина бе??е изключителен. Първият гол бе??е истински ??едьовър! Джеко винаги ми е харесвал. Голям ??ампион.
Това обаче вече не е Рома на Тоти.
- За мен бе??е чест да играя срещу него. Франческо Тоти е истинска легенда. В мачовете Юве – Рома винаги ни избираха заедно да даваме проби за допинг. Помня го като звезда, обаче е и много земен човек, отворен за другите.
В групата освен Рома е и Атлетико М - кой измежду тях избирате?
- Рома. Създаде ни множество и различни главоболия в мача в Лондон. В Мадрид ние изиграхме идеален мач, но за мен Рома има у себе си нещо повече от Атлетико.
??спания изживява трудни времена, какво мислите по въпроса за независимостта на Каталуня?
- Много съжалявам, че се стигна до това положение. Мисля обаче, че в крайна сметка ще се намери най-доброто ре??ение – компромис, който да може да задоволи всички.
Липсва ли ви ??талия?
- Много. Жена ми би искала да живее в ??спания, а аз – в ??талия. Ето, дори и тук можем да намерим компромис (смее се).
Как се чувствате в Лондон?
- Добре, живея в зона Челси. В Лондон съм запленен от мултиетническата картина, от съжителството между различни култури и религии, но не мисля, че ще остана тук дълго. Прекалено големи мащаби и прекалено много стрес.