Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Черноморец – честност, почтеност и красив футбол

Черноморец – честност, почтеност и красив футбол

21-04-2012 Жаклин М??ХАЙЛОВ

През този футболен сезон се откроява със своята игра и поведение един клуб в първенството и това се оценява положително от абсолютно всички. ?? зрители, и медии, и футболните фактори се обединяват във възторженото възприемане на начина по който в Бургас работят за своя футболен клуб. Черноморец се радва на симпатии от всички страни и дори се чуват гласове,че това е отборът, който заслужава в пълна степен да стане ??ампион на България. Което си е абсолютна истина, защото всичко, което постига този тим е с честни средства на базата на работа и правилно мислене.
Фокусът около успехите на Черноморец по право пада върху треньора Димитър Димитров- Херо, чиято харизма през тази година най-накрая доби контурите на безспорност. В преди??ни периоди възможностите и таланта на Херо бяха обект на различни интерпретации, за да се стигне до този сезон в който вече две мнения няма. Най-накрая Херо получи в пълната степен статута, който отдавна си бе заслужил по всички възможни начини. Но Черноморец не е само Херо, а представлява една система, която работи за принципите на Херо. ?? в тази система от голяма важност са действията на управлението на клуба.

Черноморец се
превърна в модел

В Бургас трябва да са доволни от себе си, че все пак макар и по трудния начин техния проект се осъществява. Достигането до участие в европейски турнир вече не е химера или план за бъдещето. Смята??е се, че след оттеглянето на Красимир Балъков пясъчната кула ще се изравни със земята, но се оказа, че нещата съвсем не са толкова безнадеждни. ??, че всяко нещо си е било за времето, и нищо не трябва да се отрича напълно. ?? че всяко добро намерение, дори и изпълнено по не най-сполучливия начин, може да носи дивиденти в бъдеще време.
Макар и по коренно различен път и при съвсем други финансови възможности в Бургас застават зад принципите на истинския футбол. Честна игра, почтено отно??ение и последователност. Всичко това съчетано с уменията на подходящи изпълнители, вече им носи успех. ?? не е чудно, че нещата се случват в Бургас, а не на някой друг стадион. Определено няма нищо случайно.
Босът Митко Събев да дава интервюта на всеки изпречил му се микрофон? Не, оставил е работата в ръцете на професионалистите, както трябва да го прави всеки футболен собственик в България. Както Събев, да не търси евтината слава, а сериозните резултати. Защо „доброжелателите” вече не му се смеят и не го ожалват за похарчените пари. Просто, защото се оказа, че той с цялата си изначална добронамереност, дори донкихотщина е правил нещата по-добре, по-правилно и по-честно от другите. ?? сега напълно закономерно, неговия отбор играе добър футбол, притежава отлични изпълнители и дори в условията на финансова криза е работещ механизъм, защото има здрава основа.

Битките извън
терена каляват

Зад видимите резултати на терена, които са отбелязани в класирането, стоят много сериозни постижения с не толкова открояващо се материално изражение. ?? тук трябва да се подчертае заслугата на човекът, който заслужава призът за най-успе??ен изпълнителен директор на сезона. Пламен Киряков направи така, че дори на 400 км от централата на БФС да се съобразяват с Черноморец. Победата в казуса с Анисе е с много по- ре??ително значение от които и да е три точки в първенството. Това, че БФС бяха заставени да вземат принципно ре??ение, а това не е честа практика, допринесе в огромна степен за спокойствието в тима през пролетния полусезон. А натискът бе огромен, защото отсреща е ЦСКА с огромните възможности за манипулиране на общественото мнение. Малцина бяха тези, които щяха да заложат през зимата, че Анисе няма да играе за ЦСКА. Фактите този път обаче бяха непреодолимо препятствие, а адвокат Киряков се оказа труден залък за преглъщане. Доста хора този път останаха излъгани, защото далаверата им не се получи и бленуваните пари се изпариха.
Ролята на Киряков обаче не е само в юридическите баталии. Неговото място в управленския екип му дава възможност да утвърждава стил на предвидимост. Вече са ясни параметрите на политиката на клуба. Добър футбол в условия на реална пазарна икономика, доколкото това е възможно. Черноморец все повече се превръща в отбор, който създава футболисти и те бързо стават конвертируема стока. Политиката на Черноморец може да служи за пример. Умерени възнаграждения на играчите, работа за тяхното израстване и осъществяване на добри трансфери. Примерът с Жужу бе показателен за правилния подход. Всичко това стана възможно заради работата на Пламен Киряков в клуба. Но той за разлика от други негови колеги не дава постоянно интервюта след всеки мач, не обяснява играта на отбора и не говори за светлото бъдеще. Просто си вър??и работата и то доста успе??но. ?? доказва, че добрите резултати се получават само в екип.

Най-накрая в Европа

Преди началото на първенството специалистите предричаха, че Черноморец ще се бори за оцеляване в елита. Шест кръга преди края на ??ампионата с почти 99 процента сигурност може да се направи прогнозата, че тимът на Димитър Димитров ще завър??и с 63-65 точки, всичките истински и извоювани по честния начин. Този актив е ??ампионски, макар и за Черноморец да означава само трето място в крайното класиране.
Това може??е и трябва??е да се случи отдавна, но никак не е случайно, че съдбата избра да стане точно през този футболен сезон. За истинските неща се изисква и технологично време. Сега вече нещата са си на мястото. Плодовете от добре свър??ената работа са налице. Признанието също!
Моделът на Черноморец не се измерва само в чисто футболното постижение. Доста от отборите в България могат да взаимстват и да се поучат от това, което правят в Бургас. ?? като технология на процеса, и като морал и етика. ?? вероятно ще го направят, защото другия път води заникъде. Представете си, че повечето футболни отбори в България са като Черноморец. Какъв футбол само ще гледат зрителите. Да приемем, че базата са последните им два мача в първенството – срещу Черно море и Левски. Голове, съспенс, динамика, красиви изпълнения. ?? на кой не би му се искало да гледа всяка седмица Черноморец Бургас!
Някак е много симпатично, радостно и оптимистично за българския футбол случващото с Черноморец Бургас. Най-малкото- вече има надежда.

Коментари

напиши коментар
 • Busco chico caliente))) Para sexo mi Whatsap (+)34 6-0-3 2-5-0-6-6-6
  annonymous @ 06-07-2018 15:24
 • Arsenal fan compares Arsene Wenger to Zimbabwean dictatorThe Sun."With Martial, every day I read the newspaper, ??Martial goes to Sevilla, ??Martial goes on loan, ??hes not happy." "Watch ALL?the goals from the Premier League before anyone else for FREE plus all?the latest news, fi."Getty Images4Zlatan Ibrahimovic’s goal wasn’t enough to secure victory for Man UnitedGet. puma creepers oro reebok rosa 2015 reebok crossfit facebook and it looks just like shirt from 30 years ago when they were relegated in shameBig neym signingMan ."This time it’s Adam Forshaw who, inspired by Stuani, has a dabble from 25 yards."
  annonymous @ 16-06-2018 16:22
 • The Gunners missed out because they wouldnt pay the wages big clubs do."But indiscretions aside, the Boca Juniors product is still very much shaping up to be the elegant midfielder that his talent promises." But Gareth Barry makes his 600th Premier League appearance today."In response to the excellent support, the Special One instructed his players to throw their shirts into the West Brom away end." vans old skool 6 converse jack purcell leather converse colors 5million bid for Swansea centre-back Ashley Williams acceptedSTONES ROLLS INManchester City sign defender John Stones from Everton for ?47.They got the topping they were after as the Foxes won Group G.
  annonymous @ 16-06-2018 13:38

Напиши коментар