Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Пак на гилотината

Пак на гилотината

19-04-2012 Жаклин Михайлов

Мине не мине време и многострадалния футбол го поставят на дръвника


Няма спасение за българския футбол, колкото и на всички, да ни се иска нещата да вървят на подобрение. Няма и да има с подобно безду??но ръководство на БФС, което допуска да се гаврят с най-великата игра по такъв долнопробен начин. Поводът естествено е това, което се случи в Перник. Събитието дори няма как да бъде наречено мач или двубой, защото не притежава подобни характеристики. Срам, резил и безобразие – това се случи в Перник. За едните, и за другите, и за тези, които са правят на ударени на „??ван Асен 2”. Ако Боби си е на мястото, Миньор Перник на секундата трябва да бъде санкциониран. Като им се играе с юно??и, да го правят в юно??еската група. ??ли в селските дивизии. Като искат да са професионален клуб и могат да го доказват с победи над Левски, трябва да си отстояват позициите.
Това първенство е вече опорочено. Трите точки на Лудогорец в Перник са символ на безчестието. ?? на безсрамието и чувството на безнаказаност. Защото наказание за Миньор няма да има, този прецедент ще се повтаря и за в бъдеще. В преди??ни години са го правили Марек, Черно море, Калиакра макар и под друга форма. ?? винаги им се е разминавало, защото футболния съюз не обича да си усложнява живота. От централата ще кажат, че няма член и буква заради която да накажат Миньор и всичко ще продължи на принципа на „забравете този случай”.
Главният виновник за случката в Перник, Никифор Вангелов трябва да отговаря по много обвинения. За гаврата с футбола и за

петното, което нанесе
върху репутацията на
един достоен
български клуб,

какъвто е Миньор. С традиции, коренно различни от грозната гледка на стадиона на мира вчера. На този стадион лидерите в българското първенство са треперели като трепетлики и са губили трите точки още преди началото на мачовете. Без значение какви качества са имали футболистите в жълто-черни екипи, самата отговорност пред публиката и фланелката вече изравнява??е силите и възможностите. Още по-грозното, е че през този сезон Миньор доказа, че може да играе добър футбол срещу Левски и Литекс. Притежава ерудиран треньор в лицето на Стойчо Стоев, който си губи времето в Перник. ?? на всичко постигнато с труд и талант, собственика плю поради някакви си негови користни причини.
Всъщност ре??ението да играят с юно??и и на практика да подарят три безпроблемни точки на противника е поредния пример накъде водят сега??ните собственици българския футбол. Под явното покровителство на футболния съюз, който така и не иска да изчисти българския футбол от грозните пороци. Доказа го отно??ението на футболен град какъвто е Перник. Срещу най-красиво играещият отбор в първенството я има??е 400 ду??и на стадиона, я не. Това е присъдата, това е вече падналата гилотина. Хората не искат дори да присъстват на подобна порнография, макар, че това сравнение е обида за един далеч по достоен и честен бизнес. Трябва да си пълен мазохист за да гледа?? това, което се случи в Перник.
Възникват и ред въпроси, които трябва да се задават при преценката дали е бил нару??ен феърплея в Перник.

Защо бе избран
точно мача с
Лудогорец
за протеста.

Защо например това не бе сторено в друг двубой срещу отбор, който няма толкова високи цели в първенството.
Гостите от Лудогорец също нямат основание да се радват, поздравите им след всеки гол биха били укра??ение на всяка комедия. Ако Лудогорец стигне до титлата и се класира за участие в Шампионска лига, как мислят, че ще им се отразят пародии като тази в Перник. Как същите играчи, които са правеха на велики майстори срещу голобрадата команда в Перник, ще се почувстват срещу Висла Краков или Спарта Прага. Знаете ли каква битка водят бъдещите ??ампиони на Пол??а или Чехия, за да стигнат до мачове за влизане в Шампионска лига. Всяка седмица на всеки стадион те излизат в двубои на живот и смърт. В неделя например последния в Чехия Виктория Жижков спъна лидера Спарта. Но класата на един отбор расте само в трудни мачове. А какви мачове играе Лудогорец, ако базата е тази пародия с Миньор Перник.
Какво е мисленето в Разград се доказва от фактът, че дори за юно??ите на Перник, ??вайло Петев изкара своите титуляри. Явно в техните контракти съществува клаузата разходки по братски стадиони. Загубата на Левски от Миньор е един милион пъти по достойна от победата на Лудогорец над същия отбор. Поне в София Миньор излезе, игра най-добрия си футбол и спечели честно на терена. Същата мотивация се дълже??е и на другите претенденти за титлата. В името на честната игра, която трябва да бъде поставена над всички интереси.
Каква е ролята на контролния орган, в случая БФС. Една добра, оздравителна практика би било изваждането на Миньор от групата, анулиране на всичките мачове и присъждане на служебни загуби. Това е единствения начин Лудогорец да не е облагодетелстван спрямо съперниците си. Щом Миньор подарява три точки на Лудогорец, БФС да го направи от тяхно име спрямо Левски и Литекс. ?? за ЦСКА и Черноморец в бъдеще време. Щом Миньор подарява три точки на Ботев Враца, БФС да го направи и за другите, които се борят за своето оцеляване. Това ще е справедливия подход. ?? начинът да се сложи край на всичките тези безобразия. Защото преди го направи Данчо Андреев, след това Вили Вуцов, Цонко Цонев яде миди, а не игра мач, сега и Никифор Вангелов се хвана на порочното хоро. Догодина може да го сторят в Монтана, или в Стара Загора, или където си пожелаят. Затова крути мерки сега. То и без това вече е късно!


Коментари

напиши коментар

Напиши коментар