Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Лудогорец – Литекс е битка за територия

Лудогорец – Литекс е битка за територия

21-04-2012 Желю СТАНКОВ

За да затвърдят всички правила, писани и неписани, че ??ампион на България не се става без „организация“, хората от ръководството на Лудогорец бяха поставени в дъното на така наречения приятелски мач в Перник, където домакините пуснаха в игра юно??и. Посланието на футболната общественост бе ясно - Миньор трябва да спази уговорка, но не иска да се излага съвсем. В скобата ще поставим и още една разновидност на подобно спазване на уговорка. Локомотив София помогна за затварянето на стадиона си, само и само цяла България да не се стане свидетел на подаряването на три точки на Славия.
Супер изобретатели, нали? Преди години Николай ????ков вкара нередовен играч за Спартак Варна, а в Марек Дупница направиха нещо с медицинските листове на част от играчите. Уникални изобретатели, нали?
Затваряме скобата и се връщаме на Лудогорец. Повод е предстоящото провинциално дерби с Литекс. Доскоро се смята??е, че този сблъсък ще излъчи новия ??ампион на България, но понеже логиката във футбола е забранена, отписания ЦСКА отново е записан и то на челно място в списъка, откъдето пък Левски бе задраскан с няколко пласта боя. Мислехме, че Христо Стоичков само с името си и въртене на броеницата ще държи Литекс максимално нависоко, а все още зелените не като цвят на екипите, а като манталитет разградчани, вече ще са се предали и след първата кризичка вече ще мислят за следващия сезон.
Нищо подобно! Нито Лудогорец се предаде след първото влизане в бокса, нито Литекс вече има същата котировка на футболната борса, така че предстоящия мач между двата тима ще бъде интересен не само от спортно-технически гледна точка.
Много е възможно след мача вече да говорим за трайно изместване на центъра като геополитика във футбола. Битката е за цяла територия от Северна България. ??збледняването на една футболна марка за сметка на друга е нормален процес, за който вина имат и двете страни.
Лудогорец стартира проекта си също така ??умно и помпозно както и Литекс преди години, с тази разлика, че около персоната на Кирил Домусчиев не се навъртат типове, характерни представители на среди, които бяха модерни тогава и наобикаляха Гри??а Ганчев. Домусчиев има??е предимството да е изучил много добре пътя на Ганчев и да не повтаря гре??ките му що се отнася до ръководството на предприятието, каквото представлява един футболен клуб.
Големият аванс в Разград е, че изобщо не поставиха кавички на съветниците в клуба. ??нвеститорът надолу по веригата се е обградил с чисто футболни хора и когато трябва да взима важно ре??ение, знае че всеки, чието мнението бъде поискано, е навътре в материята. В резултат на което ??вайло Петев сега не е обикновен зрител, а продължава да изпълнява функциите на стар??и треньор.
В Ловеч има един Стойчо Стоилов, който е нещо като жури при кастинг за треньори, но той вдига оценки след като специалистите са вече назначени без да го пита, а на табелката след това обикновено е цифрата 2. Ето и онзи ден, пак неговите хора с червени картони, пак слухове, пак интриги. ?? то при положение, че стар??и треньорът в момента не се казва Запрян Коларов от Драгичево, а гражданинът на света Христо Стоичков. Няма как да не е парадоксално всички най-високо котиращи се имена в занаята да минат през Ловеч и без да направят нещо сериозно да си тръгнат, а Стойчо Стоилов да продължава да прави селекция и да се мотае като някакъв в клуба, въпреки че се води на работа във фирмата, която е основен акционер – „Литекс Комерс“. Не, че Стоичков е самият треньорски гений, но как да работи той в предварително отровена и парфюмирана с интриги атмосфера. Явно и той вече е пътник, а Стойчо Стоилов продължава напред, защото това е футбола.
В Разград засега се опазват от присъствието на подобен вид спорна фигура в клуба. ??вайло Петев знае кой може да му държи сметка и кой не, затова е спокоен за поста си. В отбора няма хора на този или докарани от онзи. След това – в Разград още в началото на проекта прекратиха всякакви опити за образуване на медийно сервилничеща дружинка, каквато дълго време съпътства??е Гри??а Ганчев. Кирил Домусчиев е наясно, че няма смисъл да хвърля пари за някой, който не може да му даде вярна представа къде се намира и за какво се бори.
Завър??ваме отново с лъжицата с катран. Мачове като този Перник не са по вкуса на футболните фенове в Разград. Те не изпитват необходимост от подобен вид набяване на точки, както и от ярко изразени симпатии на някои съдии. Ако проектът Лудогорец още отрано се отърси от подобни вредни налепи и обазувания, тогава вече ще можем да говорим за нещо сериозно, без да се бъзикаме с прозвища като Българския Ман Сити.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар