Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Левски достоверно и безпроблемно мина през Монтана

Левски достоверно и безпроблемно мина през Монтана

12-03-2012 Жаклин М??ХАЙЛОВ

Странно как мачовете в България свър??ват след първия гол


Левски спечели мача в Монтана без да остави съмнение в достоверността на случващото се на терена. Гредата за Монтана пък е абсолютното доказателство, че мача се е играл напълно честно. Защо ли обаче на полувремето букмейкърите все още оставяха двойката като абсолютно сигурен знак с коефициент 1,30!? Съвсем между другото сега е най-удобния момент „сините” да пробият световната тото мафия. Ако „случайно” не спечелят някой мач, ще могат да се самоспонсорират със сума много по- голяма от парите на руската банка. Титан на тяхно място вероятно биха се възползвали по-добре от обстоятелствата!?
Всичко в Монтана обаче изглежда??е в добрия тон. Домакините играеха бойко, затвориха се максимално, на тяхна страна бе и терена. Направиха силно първо полувреме за техния стандарт. Започнаха добре и второто, но след първия гол за Левски мачът свър??и. Вероятно за всеобщо облекчение. Определено

Монтана са подобрили
актьорското си майсторство

спрямо това, което праве??е Слави Жеков преди година по същото време. Заслужава си да се отбележи, че мачовете в България много странно се играят до първия гол. От наблюденията в други първенства, вкарването на гол открива играта, докато у нас я закрива! Това го призна и капитанът на домакините, който странно защо изказа мнението, че първият гол ги е пречупил. Явно в Монтана доста неща са чупливи. А и много благодарности, които се чуха след мача също идват в повече.
Левски няма стил, няма класа, но важното е че печели точките. В интерес на истината претенциите биха били несправедливи. Няма как да събере?? играчи и веднага да направи?? отбор. Поне в това отно??ение трябва да се прояви разбиране към треньорския щаб. Видно е, че се налучква титулярния състав, но все още сработката е на много ло??о равнище. Без съмнение и новите, и старите играчи имат качества и не са ло??и футболисти. Трябва обаче да се печелят мачовете, а стилът вероятно ще се гради с течение на времето. В Монтана и обстоятелствата бяха доста благоприятни за гостите, което си има и добри и ло??и страни. Ако някой от следващите съперници на „сините” вземе, че не спази директивата, само индивидуалните качества могат да не ре??ат ребуса. ?? това вероятно е най-сериозния проблем на доста спокойния предвид обстоятелствата треньор Николай Костов.
С този отбор, който той е направил, засечката винаги е реална опасност. А е твърде съмнително, че възможностите за подобрение са толкова големи. Защитата в този мач пак направи гре??ки, които се отчитат като не фатални. В средата на терена присъствието на Йовов става все по-неоправдано. Ветеранът допуска много брак в своите действия и няма как да си вдигне нивото. Въпросът към Костов е има ли въобще нужда от футболист и то в средата на терена, който непрекъснато ще бъде сменян. Не е ли прекалено разточителство да държи?? на терена футболист, който не може да изкара 90 минути според оценката на самия треньор. Гаджев държи едно средно ниво, Тасевски почти не се забелязва на игрището. Жуниор вкара изключително важния „пречупващ” първи гол, но като цяло позицията на център нападател му е напълно чужда. ?? стигаме до двамата вън??ни играчи Калво и Рамос. ??спанецът получава много незаслужени комплименти, а играта му продължава да бъде слаба. Общо взето предимно го

влекат показните неща,
а не ефективните.

Така и не успя да развинти пазачът се Мечечиев. Ако е толкова велик, поне няколко пъти трябва??е да надиграе човека си в зоната. Рамос е загадка, много е експлозивен, движи се непрекъснато, за разлика от Калво излиза от зоната си и участва във фаза защита. В Анортозис обаче бързината му изпъква??е, докато в Левски не го използват в най-голямата му сила.
Ако има играч, към който не може да има никакви претенции, то това е португалецът Пинто. Наистина този играч показа и срещу Черно море, и срещу Монтана несъмнената си класа. Пасът при първия гол показва, че Пинто не е случаен футболист. Това захождане и центриране, което направи Пинто, Старокин не може да го стори в следващите 100 години. Личи си, че е научен футболист и ще вър??и отлична работа на Левски. Може да се каже, че е абсолютно попадение, такъв какъвто се оказа Дъсти Мюлдер. Но какъв е този отбор, в който най-качествените играчи са крайните защитници?

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар