Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Заплетената синя мрежа

Заплетената синя мрежа

08-02-2012 Явор РУСЧЕВ

Тонев, Гонзо и Костов трудно ще се разберат, а най-важното е в какви отно??ения е Батков с новите инвеститори


Спекулациите около ситуацията в Левски не спират. ??во Тонев и Георги ??ванов вдигнали мерника на Костов, той прибирал пари от комисионни, на ??ефовете не им харесвало, че иска сам да прави селекция, а идват куци магарета като Зезиньо и т.н. Вчера новият председател на Управителния съвет на сините заяви, че няма никакви скандали, а някои хора имат желание да създадат такива в клуба. Ясно е, че Тонев ще каже това независимо дали е истина или не, защото иска да запази спокойствието на „Герена”. Нека обаче разгледаме цялата ситуация около Левски в последните няколко месеца.
На 28 октомври 2011 година ЦСКА победи сините с 1:0 във вечното дерби, а минути след срещата тогава??ният треньор Георги ??ванов заяви, че си е подал оставката като наставник и спортен директор още на 16 октомври, когато бе загубата от Черноморец в Бургас (0:2). Тодор Батков обаче не му я бил приел. Гонзо няма??е как да остане треньор, тъй като вече бе??е станало очевидно за всички, че това не му е присъщо по никакъв начин. ??менно затова започна голямото търсене на нов наставник. Споменаха са доста имена, от „Герена” се свързаха с доста хора и в крайна сметка въртележката се спря на Николай Костов. Непознат човек за футболните фенове в България, който има богат опит в Кипър и Украйна.
Още в началото негови познати и приятели предупредиха, че става дума за принципен човек, който е със странен характер и е безкомпромисен. Костов изглежда??е доста стреснат след първия мач на Левски, който изгледа на живо. Тогава той заяви, че няма нищо общо с това, което е видял. Това стана на 6 ноември, когато сините победиха с 3:2 Локо Пд на „Герена” пред празни трибуни, а единствените хора на тях бяха ??ефовете на двата клуба. Малко след края на есенния полусезон, който приключи с пет от пет за Костов, стана ясно, че ще има промени в ръководството на клуба, свързани с наместник на нов голям спонсор. Най-вероятно бив??ият наставник на Металург Донецк е бил наясно с това преди да подпи??е договор до това лято. ??мето на ??во Тонев за първи път бе казано от Тодор Батков на 15 декември, когато бе Общото събрание на акционерите в Левски. Бив??ият изпълнителен директор на Локо Сф пое цялата отговорност и власт в клуба. Веднага започнаха спекулациите, че Георги ??ванов ще бъде уволнен. Гонзо сам може да си направи извода защо неговото име бе първото, което се спомена в тази насока. Непрестанно се твърди, че новият спонсор всъщност ще изкупува акциите на Батков, който вече няма да има нищо общо с Левски. Засега това остава в сферата на догадките. В последния месец думата на ??во Тонев сяка?? е най-важна, тъй като той държи сметка на Гонзо и Костов за тяхната работа, а това вълнува хората сега.
Треньорът не бе замесен в цялата схема с покупко-продажбите до момента, в който по свой си леко изкривен начин започна да показва, че не е доволен от случващото се в клуба. Вярно е, че селекцията се бави безумно много, но и реакциите на Командира са странни. В момента вървят нови спекулации – Костов прибира пари от комисионните по трансферите в Левски, които се уреждат по негово желание от личния му мениджър Костас Каравидас. Освен това Тонев и Гонзо не били доволни от играта на отбора в контролите, както и от трансферната политика на наставника. Кое доколко е вярно не се знае, но е факт, че Левски не впечатлява в проверките, Костов държи играчите да идват единствено по линия на неговия мениджър, който пък взима съмнително високи комисионни, но пък синине не плащат пари на последните клубове на играчите. Това няма как да не подразни Георги ??ванов и да не замисли ??во Тонев. Първият е прекалено различен като характер с треньора, за да има нормални взаимоотно??ения с него, а вторият първо ще обмисли ситуацията преди да действа. Тримата се познават отскоро и не знаят какво да очакват един от друг. Най-предпазлив в случая е ??во Тонев, защото той открито заяви, че носи отговорност за всичко случващо се в клуба. Шефът на тотото ще трябва да си изиграе правилно картите, защото Костов и Гонзо не гледат доверчиво един към друг, а и към него. Тонев не е в ло??и отно??ения с никой на „Герена”, защото умее да говори тактично с всеки човек, но тук се намесва егото на хората, с които работи. Георги ??ванов ще направи всичко по силите си, за да постигне своята цел, а тя е да има силен глас в Левски. В момента това не е така, защото той освен, че играе тенис на корт с Костов, отчасти помага по селекцията…и дотам. Костов също е своеволен характер и не прави компромиси, когато става дума за принципи, които той има. Засега не дава гласност на това, но загатва достатъчно очевидно, че е така. ??майки предвид моментната ситуация ??ансът треньорът да остане в Левски след края на сезона, а дори и до него, е минимален. Костов не е свикнал да работи под такова напрежение и не показва, че ще може да свикне с него.
Някъде в цялата тази заплетена мрежа се намира и Тодор Батков. Той има отговорите на доста въпроси, които ще дадат яснота за това, което наистина се случва в Левски. Отно??енията му с Георги ??ванов са доста любопитни. Не случайно Наско Сираков каза, че Гонзо е в клуба, защото Батков има нужда от бу??он. В същото време Тонев е наместник на новите силни хора на „Герена”. Тук идва въпросът какви са отно??енията на инвеститорите с адвоката и по какъв начин са се разбрали двете страни да работят.
?? докато всичко това се случва по високите етажи на Левски, футболистите боледуват от някакъв вирус, селекцията не е готова, а остават няколко седмици до началото на сезона. ??во Тонев се опитва да успокои положението, но не му е лесно, защото Костов е изнервен, че нещата не стават така, както на него му се иска, а Гонзо отчаяно желае да си върне влиянието в клуба.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар