Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Една вмирисана Паста съсипа мача в Разград

Една вмирисана Паста съсипа мача в Разград

14-05-2012 Жаклин М??ХАЙЛОВ

Чужд съдия за Лудогорец- ЦСКА е единственото правилно ре??ение; Домусчиев трябва да е наясно, че никой не е спечелил от принципа на „всяка цена и с всички средства”

В българското първенство не се играе някакъв извънземен футбол и е много жалко представлението на двата ??лагера да бъде опорочено от странични фактори. Всъщност в този мач ре??аващия фактор даже не бе и страничен, той си бе на терена през цялото време с единствената мисъл как да убие и малкото позитивни неща в първенството. Колкото и всички да се опитваме да изкараме колата на футбола от тресавището, появява се една вмирисана Паста и атмосферата тотално се отравя.
След като акцентът пада върху главния съдия значи нещо не е както трябва. Тъпо е двубоя на най-качествените тимове в България да се концентрира само върху отсъжданията на главния съдия. Тъпо е за ощетените, които може би и заслужено щяха да загубят, тъпо е и за победителите, чиято победа някак нагарча. Защото по съдийството на Стефан Спасов не може да има никакви колебания. Той не излезе на терена като честен и незабележим участник в един футболен спектакъл.

Той се появи, за да
опорочи този мач.

?? се издаде за своята мисия при изгонването на Херо. Направи го, за да може далеч по спокойно да отсъди дузпа за домакините и да си спести неизбежната агресия на исполина. Защото при отсъждането на дузпата на стадиона в Лудогорието щеще да се проведе пехливанска борба, както е ставало много пъти в миналото.
?? най-тъпото е, че в редицата на всички, които губят от фактора съдийство отсъстват главните виновници. Какво толкова може да се случи на Спасов, дори и да го накажат, а и това няма да се случи. Кариерката на Спасов и без това не е особено блестяща, не му е първият опорочен мач. Не са първите в Бургас, които вият от неговите безобразия. Той далеч не е сред губещите!
Най-недоволни трябва да са в Лудогорец. Техният футболен успех вече е поставен под

сериозни
съмнения.

Стефан Спасов ги приравни с други футболни явления у нас, които далеч не се радват на всеобщо признание. Хубавият футбол на терена и достойните дела извън него някак помръкват, когато се случват подобни грозни събития. Абсолютните симпатии на които се радва??е Лудогорец започват обилно да се напояват с полепи от съмнения затова, което всъщност се прави в Разград. Никой не е спечелил от принципа „на всяка цена и с всички средства”. Особено в спорта, и в частност във футбола. Всяка победа доставена със съдействието на странични фактори автоматично се превръща в поражение. А точно това се случва на Кирил Домусчиев през тази пролет. Той се превърна в поредния устремил се към място в историята

самовлюбен
футболен
собственик.

До Гри??а Ганчев, до ??лия Павлов, до Чорни, до Георги ??лиев, до Васил Божков. Към тази елитна компания се е устремил Домусчиев и явно нищо не може да го спре!? Ло??ото, обаче е, че никой не може да спре пропадането на българския футбол, а заблудата, че точно това се прави в Разград започва постепенно да се разгражда.
А може и да е било илюзия усещането, че наистина в Разград се прави нещо истинско за футбола. В полето на българското първенство е нужно толкова малко, за да получи?? признание. ?? е толкова лесно да отиде?? в другата крайност. По този път не е трудно да се прогнозира, че много скоро Лудогорец ще бъде посрещан навсякъде като най-омразния отбор. Справка – 200 километра на запад, град Ловеч!
Най-неприятното е, че заради миризливата Паста, след този мач не може да се пи??е за футбол. Не могат да се развиват оратории за епичния сблъсъка между двата най-качествени тима. Няма как да бъдат описани достойнствата на продукцията, а това би ми доставило истинско удоволствие. Защото Лудогорец и Черноморец играят добър футбол и заслужават адмирации. В този мач обаче играта не бе съществен фактор. Формално Лудогорец бе по- добрия отбор, наложи своя стил, сътвори по добрите футболни неща. Вкараха два красиви гола и една (не)съвър??ено измислена дузпа. ??ван Стоянов продължи своя възход, Марселино се оказа типичен бразилски симулант, Бадема доказа, защо е толкова незаменим. Защитата продължава да прави невъобразими гре??ки и въобще констатацията, е че отборът тъпче на място и не се развива. ??ли както е модно - не надгражда. Но и това е заради спецификата на ситуацията,

миражът на тенекиената
купа премрежва
всичко обективно.

Но ще дойде август и поредната наказателна акция този път с директива Европа. Тогава няма да има разни Пасти, които да свирят такива дузпи и червени картони. В Разград за дома??но да гледат внимателно мачовете на Литекс с Висла, Жилина и Дебрецен, за да знаят какво ги чака!?
Черноморец не играха добре в Разград и ще направят гре??ка, ако хвърлят вината изцяло върху съдийските ре??ения. Отборът не притежава вариативност, доста от играчите са силно лимитирани откъм качества. Мачът се разви зле не само откъм съдийски ре??ения. Азис излезе след една доста съмнителна контузия. Ки??и??ев явно е извън кондиция, централния нападател отново бе??е фигурант. Отборът губи с всеки следващ мач своята агресия. А без нея рязко пада и качеството. Създава се усещането, че целия тим се крепи на отиграванията на Атиф Шае??у. Но всичко това са само разсъждения, след като Стефан Спасов вади червен картон на Паланков за почти безобидно откъм последствия нару??ение. По същия принцип трябва??е да покаже поне още 10 червени картона!
Какъв е нерадостният извод. След поредицата деяния на лицензираните престъпници, отборите отново ще се върнат към изпитания вариант с чужди рефери. Явно българските не искат и не могат да се променят. Доказаха го всички, почти без изключения. Въпрос само на време е да се провали и следващият. Предстои знаменит финал на първенството. Поне аз не си спомнян на първо четене, титлата да се е ре??авала с последен директен мач от 1984 година насам. Тогава се изигра един знаменит двубой между Левски и ЦСКА, но с рефер немеца Дитер Паули. Средите около ЦСКА в последствие сътвориха какви ли не легенди за Паули, но мача остана в историята със своя уникален заряд. Нека в легенда да се превърне и двубоя между Лудогорец и ЦСКА. Затова е нужен задължително безпристрастен арбитър от чужбина. ??наче наистина ще има пехливански борби. Защото и Стойчо не е по малко ербап от Херо!

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар