Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Дали Лафчис не е човекът на Христо Стоичков

Дали Лафчис не е човекът на Христо Стоичков

14-05-2012 Желю СТАНКОВ

Авторитарният стил на работа на ??во Тонев в Левски може занапред да донесе резултати, но на този етап методите му по-скоро не са в унисон с традициите на „Герена“.
Преди няколко месеца в този отбор поне има??е някакъв живец, сега усмивките, изглежда, са бетонирани в близкия строеж, настроението е като по време на гръмотевична буря, а на всичкото отгоре до края на сезона има още два мача, които могат да минат като предсезонни или по-точно като следсезонни контроли.
??во Тонев не стои със скръстени ръце, това е ясно. Освен че работи по селекцията, той видимо хвърля усилия, а оттам и средства, на тихия фронт.
Съдията Стефан Спасов е стар негов контингент, нали помните фразата на Любо Пенев за пастите и еклерите след един мач на ЦСКА в квартал „Надежда“ срещу Локомотив София. Така че фал??ивата свирка на същия Пастата в Разград може би не е само дело на домакините. Колкото Лудогорец има??е нужда да спечели трите точки, толкова и Левски чака??е Черноморец да загуби. Случайни неща в българския футбол няма, вече многократно се убедихме в това. Това за опитите за пробив на играчи на бургаския тим също може би е от две заинтересувани посоки.
Почти сигурно е, че от „Герена“ ще опитат интервенции и на други места само и само да не изпуснат участие в евротурнирите.
Само можем да си представим какви бесни мачове на втория фронт ще се провеждат през новото първенство.
Без никакво съмнение е, че следващият ??ампионат ще е под знака на сините. Три години с пълен комплект калъфки са изключително много за който и да е гранд, а при Левски ситуацията отдавна е под критичния минимум.
Ясно е, че в България ??ампион само с честни средства не се става, явно и Лудогорец е научил този урок. Само си представете, ако новакът от Разград тази година не успее да измести ЦСКА от върха, какви действия ще предприеме от есента нататък. А сега се замислете какво ще правят другия сезон червените, ако сега не им върже в последните два мача. А старите циркови артисти от Ловеч защо ги отписваме?
Значи излиза, че ни е бедна фантазията на какви свирепи и безскрупулни удари под кръста ще станем свидетели през сезон 2012/2013 година. Ако съдим по тази пролет, значи направо е трудно за прогнозиране.
Затова Боби Михайлов трябва да свие А група на 12 отбора, четири от които да изпадат, и тогава да видим дали ще има същото нерегламентирано надцакване.
??наче ще се наложи някой от засегнатите да прави ??ествия, подобно на това, което Лафчис организира в средата на 90-те години на миналия век. Тогава една от групировките бе??е тотално безскрупулна в преследването на ??ампионската титла в полза на Славия.
Сега времената са други, но във футбола останаха неизлечими рани. За тях говори Томас Лафчис. По думите му сега всичко може са се оправи само с едно телефонно позвъняване. Всъщност дали пък Лафчис не е богатият и честен човек, който може да застане начело на БФС. Такива като него много добре знаят кой кой е в българския футбол и ако ре??ат, могат не с един телефон, но точно за една година да сложат ред в цялата бъркотия.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар