Лудогорец ЦСКА Левски Локомотив Пловдив Литекс Черно море Славия Берое Верея Локомотив София Хасково Ботев Пловдив Челси Манчестър Юнайтед Ливърпул Реал Мадрид Атлетико Мадрид Барсeлона Милан ??нтер Ювентус Рома

Контакти

Ало, БФС, вие добре ли сте Не погребвайте зрителите!

Ало, БФС, вие добре ли сте Не погребвайте зрителите!

22-02-2012 Желю СТАНКОВ

В денят, в който хората от БФС си посипаха главите с пепел, че е време да разкрият поне един уговорен мач, те направиха поредната си меко казано глупава постъпка. Някак си леко встрани от медийното внимание остана информацията, че столичния стадион „Локомотив“ ще бъде отворен отново и то не само в частта сектор “А“. Сега е моментът да се извиним на останалите стадиони в България, защото това в квартал „Надежда“ в София не е точно стадион, а някакво жалко подобие.
Явно му е писано на този строеж да бъде вечно недовър??ен, миналата година му писахме надгробни слова, но ето че мъртвецът възкръсна. Минаваме направо към основното ни притеснение. Реална и голяма е опасността този стадион да произведе истински мъртвец или дори повече от един труп и то по време на футболен мач. Само тотално несъстоятелни хора с ангажирана съвест може да допуснат това, опасността е реална. Ако не вярвате, направете си една туристическа разходка в проми??ления квартал и вижте дали това, което наричаме място за провеждане на футболни мачове е в нормален вид.
Веднъж обявен за обществено опасен, стадион „Локомотив“ в София сега вече е отворен за спортни прояви?! Как стават тия работи?! Чакайте малко, това не е да функционира?? като търговско дружество като не си плаща?? осигуровките на футболистите. Това не е като да им бави?? заплатите с месеци. Тук говорим за здравето и живота на зрители, които утре ще отидат на мач и близките им ще са на тръни дали няма да се случи нещо.
Без инвестиция от нито една стотинка, съоръжението в „Надежда“ бе отворено. БФС прави услуга на някого и това е под натиск от някого. Дълго време Николай Гигов извива??е ръце, че видите ли, няма да налива пари в клуба, защото не му дават стадиона. ?? Бойко Борисов понеже намери спонсори и купувачи на други клубове, си затвори очите и за Локомотив София. Само, че премиерът трябва да се изпъне и да каже: Аз поемем отговорност, ако на стадиона в ??лиянци стане инцидент!
След няколко дни, навръх националния ни празник 3 март, вероятно около хиляда пловдивчани ще застана под опасната козирка, защото техния Локомотив гостува на столичния си съименник. ?? кажете, с каква смелост тези хора ще стоят там 90 и повече минути. А как майките на тези запалянковци ще ди??ат в деня, в който знаят, че децата им ще са на стадион, който до вчера е бил опасен, а днес вече не е, защото се намерили някакви документи, според които не знам си какво. Недейте да го увъртате и да ??икалкавите, въжетата които държат козирката на сектор В няма как да са станали здрави от само себе си. Това е като онази язовирна стена, за която се е знаело, че е потенциален убиец и се превърна в такъв заради чиновническо бездействие. Сега какво, трябва ли пак да гледаме разплакани хора и безкрайни дискусии на тема „кой е виновен и може??е ли да се предотврати трагедията?“
Чове??кият живот не може да бъде заменен нито от любовта към футбола, нито от сантиментите по връщането на столичните железничари в собствения им дом. Локо София не е случаен клуб, но това, че ще играе на опасен за живота не е стадиона не го прави по-симпатичен. Напротив, сега цяла България ще намрази червено-черните затова, че някой се е навел и е направил услуга на другиго, само и само Локомотив да го има.
От Пловдив трябва да реагират навреме и да не позволят черно-белите фенове да бъдат подлагани на опасност. Компромиси с чове??кия живот и здраве няма как да има и мача между железничарските отбори да бъде преместен на друг стадион.

Коментари

напиши коментар

Напиши коментар